Κοντά σε μια πολύ σημαντική μεταγραφή βρίσκεται ο Ολυμπιακός καθώς όπως αναφέρει ο Άγγλος δημοσιογράφος, Ντάνιελ Τέιλορ, η Νότιγχαμ Φόρεστ που έδωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα για να κάνει δικό της τον 22χρονο ταλαντούχο μέσο, Μάρκο Στάμενιτς, θα τον παραχωρήσει στους “ερυθρόλευκους” για την επόμενη σεζόν.

Ο Στάμενιτς που είναι 22 ετών (σ.σ. 19 Φεβρουαρίου 2002) μπορεί να παίξει τόσο ως μέσος, όσο και ως στόπερ και θεωρείται ένας από τους πλέον ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που παίζουν στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία μέσος έχει διπλό διαβατήριο καθώς αγωνίζεται με την Εθνική της Νέας Ζηλανδίας αλλά είναι κάτοχος και Σερβικού διαβατήριου.

Ο Στάμενιτς έχει ξεκινήσει την καριέρα του από ομάδες της Νέας Ζηλανδίας πριν πάρει μεταγραφή τον Σεπτέμβριο του 2020 για την Κ19 της Κοπεγχάγης. Από εκεί πήγε στη Χόγκε πριν επιστρέψει στην πρώτη ομάδα της Κοπεγχάγης.

Από την οποία έφυγε το καλοκαίρι του 2023 για τον Ερυθρό Αστέρα με τον Στάμενιτς να κάνει μια εξαιρετική σεζόν φέτος με 35 εμφανίσεις, δύο γκολ και μια ασίστ.