Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Kick Off» της Cablenet, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης αναφέρθηκε ξεχωριστά στην περίπτωση του Τόνγκια, σημειώνοντας ότι θα πρέπει αφενός να αποφασίσει η ίδια η ομάδα αν θα πληρώσει τη ρήτρα του, αφετέρου θα παίξει ρόλο και οι οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.
«Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο το ότι έπεσε κατηγορία η ομάδα του Τόνγκια. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα πληρώσουμε την ρήτρα του και βέβαια εάν ο παίκτης θέλει περισσότερα λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση να του τα δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ιταλός μεσοεπιθετικός θα αξιώσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με το περσινό. Απ’ εκεί και πέρα ωστόσο, είναι και θέμα του ιδίου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο.
Ο Τόνγκια θέλει πρωτίστως να δει τις προοπτικές που έχει, αν μπορεί να βρει ομάδα σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Αν δεν προκύψει μια τέτοια πρόταση, τότε θα εξετάσει πιο… ζεστά το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην ΑΕΚ για δεύτερη σεζόν, με το οικονομικό (καταβολή ρήτρας-συμβόλαιο) να παίζει ασφαλώς το δικό της μεγάλο ρόλο.

Ανδρέας Βεντούρης