Ψεύτικες ειδήσεις, παραπληροφόρηση, σενάρια… φαντασίας και τρεις παίκτες που πάντα φεύγουν από τη Νιούκαστλ, αλλά πάντα στο φινάλε της ημέρας, μένουν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Στην Αγγλία την υποπτεύονται και όλοι μιλούν για το PSR και την Premier League. Ανησυχεί για τους κανόνες βιωσιμότητας πράγματι ή αποπροσανατολίζει το βλέμμα όλων;

Έχει παρατηρήσει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τη Νιούκαστλ και τη μεταγραφολογία;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι «καρακάξες» είχαν καταστήσει σαφές από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου πως δεν θέλουν να παραχωρήσουν κανέναν βασικό ποδοσφαιριστή τους. Ούτε τον Μπρούνο Γκιμαράες, ούτε τον Άντονι Γκόρντον, ούτε τον Αλεξάντερ Ίσακ.

Αυτοί οι τρεις παίκτες αποτελούν τα τρία, βασικότερα περιουσιακά τους στοιχεία και η Νιούκαστλ είναι διατεθειμένη να τους διατηρήσει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια του EURO 2024 και γενικότερα, από την αρχή του μεταγραφικού «παζαριού», πάντα κάτι ακούγεται.

Αρχικά, ήταν η ρήτρα του Μπρούνο Γκιμαράες, η οποία είχε ισχύ μέχρι και πριν από μία εβδομάδα και θα «έσπαγε» μόνο με 100 εκατομμύρια. Εν συνεχεία, ήταν το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Άντονι Γκόρντον και η φημολογία πως οι δύο πλευρές είχαν σχεδόν συμφωνήσει. Και τέλος, διαβάσαμε αρκετά και για τον Ίσακ, με την Άρσεναλ να τον κοιτάζει και να εξετάζει την περίπτωσή του.

Και στις τρεις περιπτώσεις όμως, ούτε πρόταση κατατέθηκε, η οποία να γράφτηκε από τον αγγλικό Τύπο, ούτε κάποιος εκ των ποδοσφαιριστών τοποθετήθηκε επίσημα. Ο Fabrizio Romano… έγραφε, δημιουργούνταν «κλίμα», αλλά στο τέλος, δεν υπήρχε ούτε καπνός, ούτε φωτιά.

Και κάπως έτσι, έχει δημιουργηθεί μία δυσπιστία γύρω από τη Νιούκαστλ και τις μεταγραφικές ειδήσεις, με αρκετούς να πιστεύουν πως προκύπτουν συνειδητά από την ίδια την ομάδα. Γιατί να το κάνει αυτό; Για να δείχνει προς την Premier League πως επιχειρεί να πουλήσει ποδοσφαιριστές, αλλά εν τέλει, δεν συμβαίνει εξαιτίας των… ενδιαφερόμενων.

Η Νιούκαστλ δηλαδή θέλει να πουλήσει, βάζει μία τιμή στους παίκτες της, υπάρχουν ομάδες που τους θέλουν, αλλά καμία δεν «ματσάρει» το ποσό που επιθυμεί. Υπάρχει «φασαρία», μένουν οι παίκτες της, δείχνει καλή θέληση να πουλήσει και δεν χάνει και κάτι. Έξυπνη τακτική, που ως στιγμής «δικαιώνεται». Θα μπορούσε άραγε να είναι αλήθεια, με φόντο την βιωσιμότητα και τους κανόνες που επιτάσσει η Premier League ή μήπως θέλει να την… ξεγελάσει;