Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει μεγάλο κίνητρο για να σημειώσει μία επιτυχία με την Εθνική ομάδα. Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Show Must Go On στο πλαίσιο της Media Day της Εθνικής ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ (2-7/7), προσθέτοντας ότι τέτοιες διοργανώσεις είναι σπριντ, ενώ στάθηκε στην παρουσία των πιο έμπειρων Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε:
Για το αν είναι πιο δυνατό το συναίσθημα της φανέλας κάθε χρόνο: «Κάθε χρόνο, από την πρώτη χρονιά μου, πάντα η αγάπη είναι ίδια για την Εθνική. Το κίνητρο αλλάζει, γιατί όσο δεν πιάνεις τον στόχο σου, μεγαλώνει. Φέτος παίζουμε εντός έδρας και έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο».
Για το επίπεδο δυσκολίας του Προολυμπιακού: «Κάθε προολυμπιακό είναι δύσκολο, γιατί δίνεις δίνεις 4 αγώνες σε 5 μέρες. Είναι σπριντ και ο πιο έτοιμος σωματικά και πνευματικά κερδίζει. Είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος από άποψη κούρασης. Αυτός που θα κερδίσει τις λεπτομέρειες, θα κερδίσει και το Προολυμπιακό».
Για το πώς αποφορτίζεται: «Δεν είχα και τόσο πολύ χρόνο να αποφορτιστώ για να είμαι ειλικρινής. Δεν ήθελα κιόλας επειδή το προολυμπιακό είναι σημαντικό για όλους. Δεν ήθελα να βγω έξω από τα νερά μου. Ας καταφέρουμε τον στόχο μας και μετά θα βρω τρόπο να χαλαρώσω».
Για το αν εχει πει κάτι ο Σπανουλης που του έχει μείνει: «Αν θυμάμαι καλά δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο. Μας λέει ότι αυτή η Εθνική πρέπει να διακριθεί, να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό σε γενικές γραμμές».
Για το πώς είναι η χημεία της ομάδας: «Εγώ είμαι στην μέση ακριβώς από άποψη ηλικίας. Δόξα τω θεώ έχουμε τον Παπανικολάου, τον Σλούκα, τον Νικ και τον Γιάννη, που είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία. Παίκτες που έρχονται παρά την καταπόνησή τους με τις ομάδες τους, κάθε καλοκαίρι. Το να βλέπεις αυτούς τους τέσσερις κάθε χρόνο εδώ και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, είναι κάτι μας κάνει όλους χαρούμενους».