Νέο ταξίδι ανθρώπου του Παναθηναϊκού στην Ιταλία και τελευταία προσπάθεια για να πειστεί ο Μαουρίτσιο Σάρι να αποδεχθεί την “πράσινη” πρόταση. Οι “πράσινοι” του προσφέρουν λύσεις και στο σοβαρό οικογενειακό θέμα του κι ο Ιταλός απαντάει την Κυριακή (9/6). Σταντ-μπάι ο Αλόνσο και βεβαιότητα στο “τριφύλλι” πως τη Δευτέρα (10/6) “η ομάδα θα έχει προπονητή”.

Η λογική υπαγορεύει πως μετά τις δηλώσεις που έκανετο απόγευμα της Παρασκευής (7/6) ο Μαουρίτσιο Σάρι στο ιταλικό Sky γύρω απ’ το μέλλον του και την επόμενη προπονητική αποστολή του, οι όποιες ελπίδες είχε ο Παναθηναϊκός για να συνεργαστεί με τον Ιταλό τεχνικό, θα έπρεπε να έχουν “εξατμιστεί”.

“Είναι δύσκολα τώρα, έχω προτάσεις μόνο από το εξωτερικό, αλλά είναι δύσκολο για μένα να το αποδεχτώ αυτό” ήταν η ατάκα του 65χρονου Ιταλού τεχνικού σε σχετική ερώτηση, χωρίς να αναφέρει τον Παναθηναϊκό, αλλά φωτογραφίζοντας σίγουρα τους ενδοιασμούς του. Ενδοιασμούς που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το χαμηλότερο επίπεδο της Stoiximan Super League.

Αυτοί, ενδεχομένως και να “έσβηναν” απ’ την στιγμή που του κατατέθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό η πρόταση με αποδοχές 4,5 εκατ. ευρώ και υπερδιπλάσια χρήματα απ’ αυτά που έπαιρνε (καθαρά) στη Λάτσιο.

Ο βασικός ενδοιασμός του Σάρι έχει να κάνει με ένα διπλό, σοβαρό οικογενειακό ζήτημα το οποίο τον αναγκάζει να μην έχει ως πρώτη επιλογή του το εξωτερικό, αλλά τη συνέχιση της καριέρας του σε κάποιον σύλλογο της Serie A.

Αν το είχε, σ’ ένα “πακέτο” που θα τον κάλυπτε ως προς το πρότζεκτ ή τις προοπτικές, θα είχε ήδη κλείσει σε ιταλική ομάδα. Αυτό όμως (ακόμα) δεν συμβαίνει και μοιάζει δύσκολο να συμβεί -τουλάχιστον άμεσα- από την πλευρά της Ιταλίας.

Οι ενδοιασμοί του Σάρι, αλλά και οι τελευταίες δηλώσεις του δεν αποθάρρυναν τον Παναθηναϊκό κι εν προκειμένω τον Γιάννη Αλαφούζου, που γνώριζε εξαρχής πως εάν υπήρχε μία πιθανότητα για να βρει πεδίο συμφωνίας με τον Ιταλό τεχνικό, πέρα απ’ το οικονομικό σκέλος (το οποίο καλύφθηκε) θα έπρεπε να δείξει μεγάλη υπομονή όλος ο οργανισμός του “τριφυλλιού”. Με ρίσκο, πολύ μεγάλο ρίσκο, καθότι ο μήνας γράφει 8 Ιουνίου και ξημερώνει 9 και η προετοιμασία των “πράσινων” ξεκινάει σε 8 ημέρες, έχοντας πολλά ανοικτά μέτωπα.

Το ρίσκο κι ο ανθρώπινος παράγοντας

Ο Αλαφούζος πήρε εν γνώσει το ρίσκο και την ευθύνη της συγκεκριμένης απόφασης, απ’ την στιγμή που ο Σάρι όντως κολακευμένος απ’ την “πράσινη” πρόταση δεν έκλεισε την πόρτα στο “τριφύλλι” και είναι διατεθειμένος να πάει πλέον το θέμα έως το τελευταίο (χρονικό και μη) όριό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έκανε την τελευταία κίνησή του στην υπόθεση Σάρι, μέσω (εν εξελίξει) ταξιδιού ανθρώπου των “πράσινων” στην Ιταλία, για μία τελική επαφή με τον 65χρονο τεχνικό. Με ξεκάθαρη διάθεση να γίνει μία τελευταία και πολύ αναλυτική κουβέντα, σε πρότζεκτ, μπάτζετ, πλάνο για να πειστεί να κάνει το ταξίδι στην Ελλάδα.

Και με μία πολύ σημαντική παράμετρο: Αυτή του ανθρώπινου παράγοντα, καθώς στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να κάνουν κυριολεκτικά ό,τι χρειάζεται και να καλύψουν όλα όσα χρειάζονται, για να έχει ο Σάρι το κεφάλι του… ήσυχο όσον αφορά το διπλό οικογενειακό θέμα που αντιμετωπίζει.

Μένει να φανεί εάν όλο αυτό και δη η νέα κίνηση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού θα αποδειχτεί αρκετή για να πειστεί ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος θα δώσει την τελική απάντησή του έως την Κυριακή (9/6).

Ένα “κλικ” πιο μπροστά ο Αλόνσο

Εάν αυτή είναι οριστικά αρνητική, τότε ο Παναθηναϊκός θα ενεργοποιήσει τα Plan B, με τους Ντιέγκο Αλόνσο και Χαβιέρ Αγκίρε να έρχονται σε πρώτο πλάνο. Ένα “κλικ” πιο μπροστά σ’ αυτή την περίπτωση, δείχνει να είναι ο 49χρονος Ουρουγουανός τεχνικός (πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της “σελέστε”), ο οποίος έχει ήδη μιλήσει με τους “πράσινους” (Παπαδημητρίου) και δείχνει ψημένος στην προοπτική να επιστρέψει στην Ευρώπη, μετά το όχι και τόσο καλό πέρασμά του απ’ τη Σεβίλλη των χιλίων προβλημάτων της εφετινής σεζόν.

Ο δε Αγκίρε είναι στην “πράσινη” λίστα, έχει πίσω του μία πολύ λαμπρή καριέρα στους πάγκους Εθνικών Ομάδων, αλλά και σε πολλά κλαμπ του Μεξικού και της ισπανικής LaLiga και τα τελευταία δυόμισι χρόνια έδειξε πως παραμένει πολύ “ενεργός” κι αποτελεσματικός στη Μαγιόρκα την οποία οδήγησε με πολύ λίγα εφόδια στον τελικό του Copa del Rey, το οποίο έχασε στη διαδικασία των πέναλτι απ’ την Αθλέτικ Μπιλμπάο.