Το όνομα του πρωταθλητή Ισραήλ εδώ και λίγη ώρα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορένζο Μπράουν, «παίζει» στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού Aktor το τελευταίο διάστημα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που κατέκτησε με την Ισπανία το Eurobasket 2022, μέτρησε 13,2 πόντους και 6,1 ασίστ ανά παιχνίδι στην Euroleague και δεδομένα απασχολεί τους «πράσινους», καθώς το όνομά του αρέσει στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας. Άλλωστε, πρόκειται για ένα παίκτη που συνδυάζει σκορ και δημιουργία, διαθέτει κάθετο παιχνίδι και σουτάρει με ικανοποιητικά ποσοστά από κάθε σημείο του γηπέδου.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον έμπειρο παίκτη, ωστόσο στην υπόθεση υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, που δεν καθιστούν σίγουρη την οποιαδήποτε εξέλιξη.

Βλέπετε, ο Μπράουν έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο στην «ομάδα του λαού» (1,6 εκατομμύρια δολάρια προβλέπεται να πάρει την ερχόμενη σεζόν), η οποία παράλληλα ζητάει ένα σοβαρό ποσό για το buy out του, παρά το γεγονός πως γνωρίζει ότι ο παίκτης σκοπεύει να αποχωρήσει από το Ισραήλ, πράγμα που έχει ξεκαθαρίσει μέσω της πλευράς του. Παράλληλα, οι μνηστήρες στην ευρωπαϊκή αγορά είναι πολλοί. Η αλήθεια είναι πως στο… καλοκαιρινό παζάρι δεν θα βγουν αρκετά ονόματα με το ταλέντο και τις παραστάσεις του 34χρονου παίκτη, πράγμα που τον κάνει ακόμα πιο περιζήτητο εντός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Προφανώς, πάντως, μια πιθανή απόκτηση του Μπράουν θα έκανε τον Παναθηναϊκό Aktor πανίσχυρο και με μακράν της δεύτερης, κορυφαία περιφερειακή γραμμή. Για αυτό και οι προσπάθειες είναι στοχευμένες εδώ και πολύ καιρό για τον Λορένζο, διότι άπαντες αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια μεταγραφή θα ήταν το απόλυτο statement του πρωταθλητή Ευρώπης. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη που τελείωσε τη φετινή σεζόν με 13π. και 6ασ. μέσο όρο και θέλουν στο «τριφύλλι» να συμπληρώσει την αχτύπητη τριάδα Σλούκα, Ναν, Γκραντ.

Δεν υπάρχει «πράσινο» ενδιαφέρον για τον Ιμπάκα

Από εκεί και πέρα, δημοσιεύματα στο εξωτερικό ανέφεραν πως οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας κινούνται και για τον Σερζ Ιμπάκα, με στόχο να δυναμώσουν στη θέση «5». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στον Παναθηναϊκό Aktor δεν τίθεται θέμα απόκτησης του πρώην NBAer, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν με την Μπάγερν Μονάχου, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας.