Το άτομο που είχε αρχικά δηλωθεί ως συνοδηγός στην υπόθεση σοβαρού τροχαίου στην Χλώρακα το απόγευμα της Δευτέρας φαίνεται να ήταν ο οδηγός, όπως διαπίστωσε η Αστυνομία μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε κλειστά κυκλώματα της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλης Νικολάου ανέφερε πως κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε σε κλειστά κυκλώματα της περιοχής διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του ενεχόμενου αυτοκινήτου δεν ήταν ο 42χρονος συλληφθείς ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως οδηγός του οχήματος, αλλά άλλο πρόσωπο ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως συνοδηγός του αυτοκινήτου και πρόκειται για 41χρονο ομοεθνή του.

Στην πραγματικότητα είπε ο κ. Νικολάου αυτός που έχει συλληφθεί και τελεί υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος μέχρι σήμερα Τετάρτη στις 12:30 ήταν συνοδηγός και οδηγός ήταν ο 41χρονος. Τα δύο πρόσωπα  συνελήφθηκαν. Ο 42χρονος που τελούσε υπό κράτηση επανασυνελήφθη με νέο δικαστικό ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημελλήματος της παροχής ψευδών πληροφοριών σε Αστυνομικό καθώς και παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα. Επίσης συνελήφθη και ο 41χρονος για τα ίδια αδικήματα.

Ως προς το λόγο που διέπραξαν τα αδικήματα, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου, οι δύο ύποπτοι αρνήθηκαν να απαντήσουν. Ωστόσο πρόσθεσε, ο 41χρονος που οδηγούσε το όχημα το βράδυ της Δευτέρας σήμερα αναμένετο να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σε εκδικαζόμενη υπόθεση παρόμοιου δυστυχήματος που συνέβη το 2019 κατά το οποίο επίσης προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί και σήμερα αναμένεται να του επιβληθεί ποινή.

Πηγή: ΚΥΠΕ