Όλα περνούν από το χέρι του Γιάννη Αναστασίου στην Ομόνοια.
Είναι ο Σύμβουλος Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού και ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που θα επιμελείται όλα όσα αφορούν το πράσινο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.
Ήδη έπιασε δουλειά με την πρόσληψη προπονητή εδώ και καιρό (βλέπε Νταμπράουσκας), με δύο μεταγραφές (Εβάντρο Κόστα και Μασούρας) και άλλες κινήσεις που αφορούν τμήμα σκάουτινγκ (βλέπε αναβάθμιση Λοράν Ντε Σο) και Ακαδημίες (βλέπε πρόσληψη Στιβ Ρούτερ).
Είναι ξεκάθαρο για την ώρα ότι επί το πλείστο οι πάει με επιλογές που της γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά.
Η ελληνική αγορά τον ενδιαφέρει άμεσα στην προσπάθεια του να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ρίσκο.
Τα πρόσωπα των τεσσάρων από τις πέντε κινήσεις που προαναφέραμε τα γνωρίζει πολύ καλά.
-Τον προπονητή Βάλντας Νταμπράουσκας τον γνωρίζει από την θητεία του στην Ελλάδα στον πάγκο του ΟΦΗ όπου τέθηκαν και αντίπαλοι.
Τον Γιάννη Μασούρα τον είχε ποδοσφαιριστή του στην Κηφισιά και είχαν μια πολύ καλή συνεργασία καθώς τον εμπιστευόταν απόλυτα για το δεξί άκρο της άμυνας.
-Με τον Στιβ Ρούτερ που ανέλαβε επικεφαλής της Ακαδημίας δούλεψαν μαζί στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Άγγλος θήτευσε και σε άλλες ομάδες της Ελλάδας.
-Με τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Λοράν Ντεσό συνεργάστηκαν από την μέρα που ο Αναστασίου επέστρεψε στην Ομόνοια (ο Ντεσό είναι από πέρσι υπεύθυνος σκάουτινγκ της Ομόνοιας για το εξωτερικό), ενώ τον Γάλλο τον γνωρίζει και από την θητεία του στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Χρίστος Χρίστου