Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix στην Αυστρία, ο Τζορτζ Ράσελ εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση του Μαξ Φερστάπεν και του Λάντο Νόρις και έφερε στη Mercedes την πρώτη της νίκη μετά τον Νοέμβρη του 2022.

Ο πιλότος της McLaren, μετά τον αγώνα, κατηγόρησε τον Φερστάπεν για τη μεταξύ τους σύγκρουση, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί τον Ολλανδό μόνο αν βγει και παραδεχθεί το λάθος του και χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του «ανόητη και επικίνδυνη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Νομίζω ότι ήταν ένας καλός αγώνας μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υστερούσαμε λίγο σε ρυθμό στο πρώτο και το δεύτερο stint σε σχέση με τον Μαξ. Έκαναν όμως περισσότερα λάθη από εμάς, όπως στο pit stop, κάτι που δεν συνηθίζουν. Ξεκάθαρα βρίσκονταν υπό πίεση. Νιώθω ότι έκανα έναν καλό αγώνα, ήμουν μέσα στην μάχη όλη την ώρα.

Ήταν δύσκολες οι συνθήκες, άρα ήταν εύκολο να γίνει λάθος. Νιώθω απογοητευμένος, το μονοθέσιο καταστράφηκε τελείως. Κρίμα. Αν μπορούσα να φθάσω στα pits με το μονοθέσιο σε καλύτερη κατάσταση θα μπορούσα να πάρω κάποιους βαθμούς. Δεν ξέρω τι θα πουν, έδωσα μία δίκαιη, με σεβασμό και οριακή μάχη, όμως δεν μου ανταπέδωσαν το ίδιο. Δεν έκανα τίποτα λάθος, αυτός πρέπει να βγει να πει κάτι, όχι εγώ.

Αν λέει ότι δεν έκανε τίποτα κακό, τότε χάνει το σεβασμό μου. Αν παραδεχθεί ότι η συμπεριφορά του ήταν ανόητη και επικίνδυνη, τότε θα έχει το σεβασμό μου. Όμως είναι κάτι δύσκολο να το χωνέψω. Όλοι παλεύουν για τη νίκη».