Ο Γιώργος Νίκας ήταν από τους διακριθέντες στο πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού. Ο 24χρονος μέσος μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που παρακολουθούν την προετοιμασία των «πράσινων» και παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την ομάδα.

-τις εντυπώσεις του από το πρώτο φιλικό: «Το παιχνίδι ήταν ένα ξεμούδιασμα για εμάς, ξεφύγαμε λίγο από τη ρουτίνα και την πίεση που έχουμε. Κρατάμε ότι ήταν πολύ δυνατή προπόνηση για εμάς, ένα φιλικό με έναν αδύναμο αντίπαλο αλλά κερδίσαμε και πρέπει να το βάλουμε αυτό στη νοοτροπία μας. Είτε είναι φιλικό παιχνίδι είτε επίσημο πρέπει να είμαστε νικητές μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να βγάζουμε στους αγώνες όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις».

-το πώς βλέπει τον εαυτό του στην πρώτη προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό: «Ακόμα εγκλιματίζομαι στην ομάδα, τα παιδιά με βοηθάνε και το κλίμα είναι φοβερό. Ελπίζω να έρθουν και άλλες προετοιμασίες πάρα πολλές με τον Παναθηναϊκό και βήμα-βήμα θέλουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

-το κίνητρο να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα: «Ξεκάθαρα είναι ο στόχος, υπήρξαν δύο χρονιές που φτάσαμε πολύ κοντά αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Φέτος ελπίζω να έχουμε διαφορετική κατάληξη και να πετύχουμε όλους τους στόχους, αρχής γενομένης με το πρωτάθλημα».

-το πως ανταποκρίνονται στις «πιέσεις» του Αλόνσο και τον ρόλο του ίδιου στην ομάδα: «Αυτό είναι το mentality του προπονητή μας και το έχει περάσει και σε εμάς στο 100%. Από τις προπονήσεις και το πρώτο φιλικό θέλουμε να το δείξουμε στο 100%. Όσον αφορά τον ρόλο μου, δεν προτιμάω κάτι συγκεκριμένο. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο μέσα στις τέσσερις γραμμές όπου μου πει ο προπονητής θα παίξω».