Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να περιμένει στο Euro 2024 η Γερμανία, με την οικοδέσποινα να διαλύει με 5-1 την Σκωτία αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο και τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να απονέμει τα εύσημα στους παίκτες του στο φινάλε.

“Εάν κάποιος μου προσέφερε αυτό το αποτέλεσμα πριν το ματς θα το δεχόμουν. Η Σκωτία μάς έδειξε σεβασμό και ίσως μας έδειξε ακόμη περισσότερο αφού πετύχαμε τα δύο πρώτα γκολ.

- Advertisement -

Ειδικά το πρώτο γκολ ήταν ωραία δουλεμένο και δεν ήταν εύκολο, αφού υπήρχαν πολλά σώματα Σκωτσέζων στο δρόμο μας. Κάναμε το πρώτο βήμα”, δήλωσε αρχικά ο ο τεχνικός της “Μάνσαφτ”, και πρόσθεσε:

“Τα πρώτα 20 λεπτά ήταν εντυπωσιακά. Μπήκαμε πολύ δυνατά, πιέσαμε ψηλά τον αντίπαλο και αυτό μας βοήθησε πολύ. Σκοράραμε πολύ και μείναμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος.

Το πιο σημαντικό είναι πως τα εύσημα δεν τα παίρνει μόνο ένα άτομο αλλά ότι μοιράζονται σε όλη την ομάδα. Ήταν ένα έξοχο ξεκίνημα αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα”.

Και κατέληξε ο Νάγκελσμαν λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι παίκτες κάνουν τα πάντα ώστε να διασφαλίζουν πως ο παίκτης δίπλα τους δείχνει και αυτός καλός. Οι οπαδοί πιθανότατα πιστεύουν σε εμάς λίγο περισσότερο τώρα, απ’ότι πριν το ματς”.