Η ανακοίνωση της Ομόνοιας για τη γενέθλια μέρα του συλλόγου: 

«Τις καρδιές των νέων ανθρώπων κατέκαιε μια φλογερή πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Ένα ακαταμάχητο σθένος μας όπλιζε να ανατρέψουμε όλα τα εμπόδια που στέκονταν μπροστά μας για να φτιάξουμε τον καινούργιο, ομορφότερο κόσμο, τον κόσμο που θα άνηκε σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα και θρήσκευμα, δίχως διακρίσεις και μίση, που ανάμεσά τους να βασιλεύει η ειρήνη και η ομόνοια. Σταθεροί και αμετάθετοι παραμένουν οι στόχοι μας: Πολυμερής και μαζική καλλιέργεια του αθλητισμού, πρωταθλητισμός, αλλά και αθλητοπρέπεια και ήθος, σκόπευση των αθλητικών στόχων, αλλά ταυτόχρονα και καλλιέργεια των πνευματικών στόχων».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Τάκη Νικολαΐδη, πρώτο Πρόεδρο και εκ των ιδρυτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μια τεράστια μορφή στην ιστορία αυτού του σπουδαίου Συλλόγου. Μαρτυρούν τους λόγους ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τους κύριους πυλώνες που στηρίζεται η πορεία δράσης της στα 76 χρόνια ζωής της. Η συνέχιση αυτής της πορείας δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση προς την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον ΛΑΟ της και σε όσα πρεσβεύει από την ημέρα ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα.

4 Ιουνίου 1948. Μια λαμπρή ημέρα που άλλαξε για πάντα την κοινωνική και αθλητική ζωή της Κύπρου και συνάμα τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Χρόνια Πολλά ΟΜΟΝΟΙΑ!