Έχοντας περάσει τον μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του σε Αργεντινή και Ισπανία, ο Λιονέλ Μέσι επικοινωνούσε με άνεση κατά την διάρκεια της καριέρας του στην μητρική του γλώσσα, ενώ επίσης ο ίδιος απέφευγε να μιλά δημοσίως στα αγγλικά. Ο Αργεντινός αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου τον λόγο πίσω από αυτή του την επιλογή, ενώ επιπρόσθετα τόνισε πως γνωρίζει σε επαρκή βαθμό.

Ο παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι παραδέχθηκε την αλήθεια δηλώνοντας: “Καταλαβαίνω τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στα αγγλικά. Αλλά από αμηχανία δεν μιλάω – αλλά νομίζω ότι μπορώ πραγματικά.”

Μάλιστα, ο συμπαίκτης του Μέσι στην αμερικανική ομάδα, Τζούλιαν Γκρέσελ, είχε αναφέρει ότι ο 36χρονος μερικές φορές επικοινωνεί στα αγγλικά στο γήπεδο όταν καλύπτει το στόμα του.

Ο ίδιος δήλωσε: “Ο Μέσι δεν μου μιλάει ποτέ πολύ και αν το έκανε, τότε ήταν λίγο στα ισπανικά πάντα. Καταλαβαίνω τα περισσότερα από αυτά στα ισπανικά. Ήρθε σε μένα και μου είπε κάτι στα αγγλικά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μου μίλησε στα αγγλικά, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάλυπτε το στόμα του, όπως κάνει πάντα. Στη συνέχεια, μετά -αυτό είναι το αστείο κομμάτι- μου λέει: “Τα αγγλικά μου είναι αρκετά καλά, έτσι δεν είναι;””.