•Στην τελευταία συνέντευξη του στην Ισπανία, ο Μεντιλίμπαρ ρωτήθηκε και για τη Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκοντας την ευκαιρία να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Αντσελότι!

•Όταν του ειπώθηκε ότι, «αυτή που δεν αλλάζει ποτέ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης», απάντησε ως εξής:

«Γιατί να αλλάξει, αν τα πάει τόσο καλά… Ο κόσμος μου λέει πως ήταν τυχεροί στο Μάντσεστερ (κατά της Σίτι) η, σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Κι εγώ τους λέω ότι δεν είναι τύχη, πρέπει να ξέρεις πώς να παίζεις κι αυτά τα παιχνίδια. Έχει κάνει όλους τους αντιπάλους της να την σεβαστούν κι αυτό βγαίνει πολύ μέσα στο γήπεδο. Και θαυμάζω τον Αντσελότι κάθε μέρα και περισσότερο. Το να ξέρει να είναι όλα αυτά τα χρόνια εκεί που είναι, να ξέρει να χειρίζεται τους παίκτες που έχει, να μην έχει ποτέ πρόβλημα με κανένα ποδοσφαιριστή, να μην έχει πρόβλημα ούτε καν στις συνεντεύξεις Τύπου…Είναι κάτι που μου κάνει εντύπωση. Αυτός μπορεί να το κάνει, κανείς άλλος…Τον θαυμάζω γι΄ αυτό. Εγώ θα αντιδρούσα περισσότερο κατά καιρούς, δεν θα έβγαζα τον σκασμό, αλλά όχι αυτός. Είναι πιο χαλαρός. Οιι παίκτες επίσης τον σέβονται πολύ, και λόγω των ομάδων τις οποίες έχει προπονήσει και λόγω των όσων έχει κερδίσει. Εγώ θα έπεφτα σε περισσότερες λακκούβες…Αυτός δεν πέφτει σε καμία».

Ολυμπιακός-Μεντιλίμπαρ: Θαυμάζω τον Αντσελότι

• Και όταν ρωτήθηκε και για τη μάχη με τον φίλο του τον Έμερι, προπονητή της Άστον Βίλα, είχε να δώσει την εξής απάντηση:

«Όταν παίξαμε με την Άστον Βίλα, ήμουν πεπεισμένος ότι θα κερδίζαμε το πρώτο παιχνίδι εκεί. Πραγματικά ήμουν πεπεισμένος. Το είπα σε όλους αυτό. Με μία νίκη μας εκεί, όλα θα μπορούσαν να συμβούν εδώ. Μου αρέσει να παίζω με τους Άγγλους στην ατμόσφαιρά τους, γιατί πάντα δείχνουν το πρόσωπό τους, είναι γενναίοι, όπως θέλω να είναι κι οι ομάδες μου. Δεν κρύβουν τίποτα. Φοβόμουν περισσότερο το δεύτερο παιχνίδι και ας είχαμε κερδίσει εκεί με 2-4. Φοβόμουν ότι θα χαλαρώναμε, αλλά ευτυχώς δεν ήταν έτσι.Δεν νομίζω ότι η Άστον Βίλα σκεφτόταν την Premiership. Είχαν παίκτες που της έλειπαν, αλλά έπαιξαν με όλους όσους μπορούσαν να παίξουν. Ο προπονητής τους είχε κερδίσει τρία Europa League και γνώριζε αυτές τις ακραίες καταστάσεις, αλλά στο τέλος παίζουν οι παίκτες.

Μετά το πρώτο παιχνίδι δεν μίλησα με τον Έμερι. Στην ρεβάνς, ναι, μιλήσαμε. Μου ευχήθηκε καλή τύχη για τον τελικό. Ήταν απογοητευμένος. Είναι φυσιολογικό, δεν είχε κερδίσει».