Εγκλωβισμένοι στην Ελβετία βρίσκονται δεκάδες μαθητές, με τους εκπαιδευτικούς και τους κηδεμόνες τους, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα μαθητών, που υπολογίζεται γύρω στους 70, ενώ μαζί τους βρίσκονται και εκπαιδευτικοί, καθώς και κηδεμόνες, που τους συνόδευσαν σε σχολική εκδρομή. Μόλις ξέσπασε η κακοκαιρία στην Ελβετία, οι επικεφαλής της εκδρομής ήρθαν σε επαφή με την πρεσβεία της Κύπρου στη Ρώμη, που καλύπτει και την Ελβετία και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Σημειώνεται πως η ομάδα των μαθητών, εκπαιδευτικών και κηδεμόνων έχει εγκλωβιστεί στο ξενοδοχείο που διαμένει, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αποχώρηση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελβετικές Αρχές, με απώτερο στόχο να βρεθεί μία ομαλή λύση στο πρόβλημα, ενώ μέχρι στιγμής, όπως διαμηνύει αρμόδια πηγή, όλα βαίνουν καλώς και βρίσκονται σε αναμονή.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επαφή και με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου στην Κύπρο, ώστε να τον ενημερώνει για τις εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: REPORTER