Οι Λέικερς είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στο NBA και όπως είναι λογικό κάθε χρόνο στοχεύει μόνο στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν δεν έρθει αυτό, τότε πολύ συχνά ο προπονητής την πληρώνει και αποτελεί παρελθόν.

Από το 2011 που αποχώρησε ο Φιλ Τζάκσον (ο οποίος ήταν από το 2005 και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ενώ από το 1999 έως το 2004 πανηγύρισε άλλα 3) η ομάδα του Λος Άντζελες δεν έχει αφήσει στο «τιμόνι» κάποιον για περισσότερα από τρία χρόνια.

Μετά τον Τζάκσον ανέλαβε ο Μπράουν για μία σεζόν και το 2012 πήγε στην ομάδα ο Μπίκερσταφ μόλις για πέντε παιχνίδια. Την ίδια χρονιά ο Μάικ Ντ’ Αντόνι έκατσε στον πάγκο και έμεινε για δύο χρόνια. Αφού έφυγε, οι Λέικερς εμπιστεύτηκαν τον Μπάιρον Σκοτ αλλά και αυτός… άντεξε μόλις δύο χρόνια, μέχρι το 2016.

Έπειτα, ο Λουκ Ουόλτον κατάφερε να παραμείνει στην άκρη του πάγκου για τρία έτη και τον αντικατέστησε το 2019 ο Φρανκ Βόγκελ. Ο 50χρονος πήρε το πρωτάθλημα το 2020 και το 2022 αποτέλεσε παρελθόν, με τον Ντάρβιν Χαμ να αναλαμβάνει τα ηνία. Ο τελευταίος έμεινε για δύο χρόνια και το 2024 έφυγε από την ομάδα.

Έτσι, η… κατάρα των Λέικερς συνεχίζεται και μένει να φανεί ποιος θα καταφέρει να την «σπάσει».