Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική Ελλάδας, η οποία το βράδυ της Παρασκευής (21/06) επικράτησε 78-73 επί της Πολωνίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΣΕΦ, δείχνοντας πως ο Βασίλης Σπανούλης έχει βάλει γερές βάσεις για το μέλλον.

Σίγουρα, η εικόνα της «γαλανόλευκης» χρήζει βελτίωσης, η οποία και θα έρθει μέσω των φιλικών αναμετρήσεων και των προπονήσεων, αλλά και με την επιστροφή των τραυματιών. Συνθήκες στις οποίες στάθηκε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στον Λουκά Χατζή και τον sport-fm.gr, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα θέλει να παίξει γρήγορο μπάσκετ – παρουσία φυσικά και του Γιάννη Αντετοκούνμπο – με πολλές κατοχές και τρίποντα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιαννούλη Λαρεντζάκη:

Για το παιχνίδι με την Πολωνία και την εμφάνιση της Εθνικής: «Μετά το πρώτο δεκάλεπτο δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό, ότι θα πρέπει να παίζουμε άμυνα και βρήκαμε κάποια εύκολα καλάθια στην επίθεση.

Είναι νωρίς ακόμα, είναι το πρώτο παιχνίδι. Πριν μια εβδομάδα είχαμε ακόμα υποχρεώσεις με τις ομάδες μας. Θεωρώ ότι με τον καιρό θα είμαστε καλύτερα».

Για τον τρόπο που έπαιξε σήμερα η Εθνική με γρήγορο τέμπο και πολλά τρίποντα: «Σίγουρα, θα έρθει και ο Γιάννης που θέλουμε μαζί του να παίξουμε σε ένα υψηλό τέμπο. Πιστεύω ότι το τρίποντο είναι σημαντικό, εκεί έχει πάει το μπάσκετ. Να έχουμε πολλές κατοχές και ευστοχία».

Για το Ακρόπολις: «Έχουμε αρκετά καλά παιχνίδια. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το τουρνουά Ακρόπολις. Θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα υπάρχει βελτίωση. Είναι ένας προάγγελος για το προολυμπιακό».