Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται εκτενής αναφορά στις καταγγελίες των δύο φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που φέρεται να είχε σε βάρος τους, ο πατέρας Αντώνιος.
Για τον πρώτο ανήλικο, ο οποίος είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως ο πατέρας Αντώνιος από το Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 «εκμεταλλευόμενος τις διάφορες δραστηριότητες της Κιβωτού , όπως τα θαλάσσια μπάνια και τις εκδρομές που πραγματοποιούνταν, όπως και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε μαζί του, ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του».
Ο εισαγγελέας τονίζει ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε αυτές τις πράξεις για να «διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου».
Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση ο κατηγορούμενος εκδήλωσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά στην Καλαμάτα, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο του 2020.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας αποδίδει στον πατέρα Αντώνιο ότι σε διαφορετικά χρονικά σημεία, κατά την παραμονή του ανηλίκου στη συγκεκριμένη δομή ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση.
Οι συμπεριφορές αυτές μάλιστα κατά τον εισαγγελέα συνεχίστηκα και σε άλλες δομές όπου κι αν βρισκόταν το αγόρι.
Για το δεύτερο καταγγέλλοντα, ο οποίος γεννήθηκε το 2009, ο εισαγγελέας τονίζει πως ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος, την εμπιστοσύνη που έδειχνε στο πρόσωπο του και τον κυριαρχικό του ρόλο στις δομές «με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τον ανήλικο , ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου».
Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται και τις καταθέσεις μαρτύρων που «επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την “ιδιαίτερη” σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου , όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματική αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα».
Για τους ισχυρισμούς του πατέρα Αντώνιου ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί «καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδιώς ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)».
Επιπλέον , ο εισαγγελέας , ζητάει από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι
περιοριστικοι όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του.
Την τελική απόφαση για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δίκη ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμα του.

Πηγή: newsit.gr