Ο Τζακ Γκρίλις αν και βρίσκεται στην προεπιλογή του Γκάρεθ Σάουθγκειτ για τα φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής Αγγλίας ενόψει του Euro 2024, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί στην τελική αποστολή. Ο Άγγλος τεχνικός καλείται να λάβει τις αποφάσεις του έως τις 7 Ιουνίου.

Ο Τζακ Γκρίλις βρισκόνταν ανάμεσα στους 33 ποδοσφαιριστές που είχε επιλέξει ο Σάουθγκειτ για τα φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής Αγγλίας λίγο πριν από την έναρξη του Euro 2024. Πλέον, έως τις 7 Ιουνίου, ο τεχνικός των Άγγλων θα κληθεί να μειώσει τον αριθμό των παικτών από 33 σε 26. Σε ερώτηση για την παρουσία ή μη του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι όλα είναι ανοικτά:

Πιο αναλυτικά, ο Σάουθγκειτ σημείωσε: “Πιστεύουμε ότι ξέρουμε ποιοι ήταν οι καλύτεροι σε όλη τη σεζόν, αλλά αυτό που δεν ξέρουμε εντελώς είναι πόσους πρέπει να πάρουμε ή πόσους μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πάρουμε λόγω της κάλυψης που μπορεί να χρειαστούμε και σε άλλες θέσεις.

Είναι προφανές ότι αυτή τη σεζόν ο (σ.σ. Γκρίλις) δεν έχει παίξει τόσο πολύ όσο την περασμένη σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε αυτό να είναι διαφορετικό, αλλά γνωρίζουμε τα προσόντα που μπορεί να φέρει και τα προσόντα που έχει. Είναι ένας παίκτης που απολαμβάνουμε να δουλεύουμε μαζί του και ένας χαρακτήρας που απολαμβάνουμε να έχουμε μέσα στην ομάδα”.

Ο Γκρίλις στην περασμένη σεζόν της Premier League πέτυχε τρία γκολ σε μόλις 20 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Σίτι ενώ κάθισε στον πάγκο στον τελικό κυπέλλου Αγγλίας που η ομάδα του αγωνίστηκε απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ.

Μαζί με τον Γκρίλις οι Τζέιμς Μάντισον, Εμπέρετσι Έζε, Κόουλ Πάλμερ και Τζάροντ Μπόουεν αποτελούν τα υπόλοιπα ονόματα που θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν την θέση τους ανάμεσα στους επιθετικούς της ομάδας.

Ενώ να υπενθυμίσουμε πως ήδη απουσιάζουν από την λίστα του Σάουθγκειτ οι Ράσφορντ, Τσίλγουελ, Ρις Τζέιμς, Ραχίμ Στέρλινγκ, Τζέιντο Σάντσο και Χέντερσον.