Ακούει Ντούσκο Ιβάνοβιτς και… τρέχει ο Μάριο Κασούν.

Ο παλαίμαχος Κροάτης σέντερ μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Μαυροβούνιο προπονητή, με αφορμή τη συνεργασία τους στην Μπαρτσελόνα (2006-08).

Συγκεκριμένα, τόνισε πως είχε πολλά… κολλήματα (κυρίως με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο) και αναφέρθηκε στις… απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στις προπονήσεις που έκανε, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό ενδεχομένως κόστισε ακόμη και μία Ευρωλίγκα στους «μπλαουγκράνα».

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος Κροάτης σέντερ:

«Εκτός γηπέδου είναι μια χαρά τύπος, αλλά όταν είναι στο παρκέ… Θυμάμαι τότε που πήγα στην Μπαρτσελόνα. Μόλις είχα επιστρέψει από το ΝΒΑ, ήμουν υγιής και στην καλύτερη φυσική κατάσταση, καθώς είχα παίξει και με την εθνική Κροατίας το καλοκαίρι. Τότε, μου είπε ότι ήμουν παχύς, ότι έπρεπε να χάσω κιλά και να πάω να τρέχω για μία ώρα πριν την προπόνηση.

Τότε, έκανε μία ώρα τρέξιμο, τρεις ώρες προπόνηση… Έχασα 12 κιλά σε οκτώ ημέρες. Από… ζώο που ήμουν, είχα γίνει… ραβδί. Στην Μπαρτσελόνα ζούσαμε όλοι με το πως έπαιζε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, πότε θα σούταρε ή όχι. Όλα ήταν χτισμένα για εκείνον.

Εκείνη την εποχή είχαμε έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους σουτέρ, τον Τζανλούκα Μπαζίλε και έναν από τους καλύτερους γκαρντ, Γιάκα Λάκοβιτς. Επίσης, οι Ντένις Μαρκονάτο και Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε είχαν πολύ καλό σουτ μέσης απόστασης και εγώ ήμουν μαζί με τον Φραν Βάθκεθ στη φροντ λάιν. Είχαμε μία ομάδα για να πάρουμε την Ευρωλίγκα, αλλά δεν μπορούσαμε να νικήσουμε τη… γιαγιά μου.

Η χειρότερη ημέρα για εμάς ήταν η Δευτέρα. Την Κυριακή σε έπιανε τρέμουλο, καθώς ήξερες ότι αύριο είναι Δευτέρα. Έβαζε τέσσερις κώνους και τρέχαμε για 30 λεπτά. Εκείνη τη χρονιά, ήμουν έτοιμος για τρίαθλο και όχι για μπάσκετ. Κάθε Δευτέρα ζυγιζόμασταν. Δεν μας επέτρεπαν να πάρουμε βάρος. Ήταν τρόμος και ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ. Κοιτούσα πολλά χρήματα είχα για να δω εάν μπορώ να ανοίξω καφετέρια και να γίνω σερβιτόρος».