Έναν μίνι απολογισμό για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην κάμερα της Nova:

Για τις οδηγίες που έδινε στα μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου: «Πρέπει να μην τρέμουν τα χέρια. Προσπάθησα να εξηγήσω κάποιες ιδέες. Δεν ήταν εύκολο. Έκαναν προσπάθεια και το εκτιμώ».

Για το αν έχει ηρεμήσει μετά το τέλος της σεζόν: «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για την αποσυμπίεση και έπειτα από μία τρομερή έκρηξη αδρεναλίνης. Πολύ κουραστική χρονιά που μπήκαμε σε πολλές δοκιμασίες. Δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε η σεζόν. Αυτό είναι το μπάσκετ. Το θέμα είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε».

Για τα προβλήματα στη σεζόν με τον Ολυμπιακό: «Η ζωή είναι έτσι. Σε προσγειώνει πάντα. Όλα όταν έρχονται κατ’ ευχή, μετά περνάς από μία δοκιμασία. Είχαμε πολλά απρόοπτα. Έπρεπε να επανεκκινήσουμε πολλά πράγματα. Εάν τελείωνε καλύτερα η σεζόν στο τέλος θα ήταν μία αξιοσημείωτη και αξιομνημόνευτη χρονιά».

Για την επόμενη ημέρα: «Δεν έχουν προλάβει να αλλάξουν πολλά από την τελευταία ημέρα. Η δουλειά του προπονητή είναι το επόμενο βήμα. Να δούμε τις επιλογές έχουμε στην αγορά. Να μιλήσουμε με τη διοίκηση για τις κινήσεις μας και ποια κατεύθυνση θα βαδίσουμε. Μπαίνουμε στην επόμενη πίστα, αλλά προχωράμε στο επόμενο βήμα».

Για τον Αϊζάια Κάναν και την «αδικία» που ανέφερε στον αποχαιρετισμό του: «Δεν με ενόχλησε. Κάθε παίκτης έχει πρόβλημα με τον χρόνο συμμετοχής. Θέλει να παίζει περισσότερο. Ο Αϊζάια διάλεξε ένα άθλημα, όπου άλλος αποφασίζει το πόσο θα παίζει και εγώ διάλεξα ένα άθλημα που κάποιος θα με κριτικάρει σ’ αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει στον αθλητισμό».

Για την αποτυχία στο πρωτάθλημα και η επιτυχία του Παναθηναϊκού φέτος: «Η δική μας επιτυχία τάισε την πείνα του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι δεν έληξε το ματς, ενώ νικήσουμε 30 πόντους. Είχαμε κερδίσει συνεχόμενες φορές και πολλά ρεκόρ νικών. Οι συνεχόμενες ήττες και η συνεχόμενη απογοήτευση όπλισαν τον Παναθηναϊκό να γίνει καλύτερος, να επενδύσει τεράστια ποσά και να πάει σε άλλες πρακτικές, που πήγε όπως όλοι ξέρουμε. Ασχολούνται τα όργανα και οι θεσμοί μ’ αυτό. Σε επηρεάζει αυτό. Σε μία κοινωνία που ζούμε στην Ελλάδα που θέλουν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και μας ενδιαφέρει το κακό του διπλανού μας. Προσπαθώ να είμαι αποστασιοποιημένος από αυτά τα πράγματα. Έχω στεναχώρια, που μπορεί να είναι και παραπάνω, αλλά στο τέλος επιβιώνουν οι σκληροί».

Για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Ο Σπανούλης είναι ο πιο κατάλληλος για την πρόκληση του Προολυμπιακού με την Εθνική ομάδα. Το επιτελείο είναι ικανό να το κάνει. Δεν είμαι στην ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε εμάς θα παίξει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ έχουμε έναν καλό κορμό με παίκτες Ευρωλίγκας. Επίσης, παίζουμε στο γήπεδό μας. Είμαι αισιόδοξος».