«Επικρατεί το χάος και η κόλαση»: Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο Πρόεδρος της κοινότητας Ψάθι Μιχάλης Κυριάκου τη δύσκολη μάχη για κατάσβεση της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που μαίνεται στην επαρχία Πάφου. Μιλώντας στην εκπομπή «Με Αγάπη Χριστιάνα», ανέφερε ότι έχουν καεί οικίες στο χωριό, παρά τις προσπάθειες μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων κρατικών και εθελοντικών οργανισμών.
«Αυτή τη στιγμή καίγονται σπίτια. Είναι το χάος και η κόλαση. Η φωτιά ήρθε χαμηλά από το Πολέμι, από έναν ποταμό, υπήρξε ολιγωρία εκείνη τη στιγμή, κάποιοι δεν το πήραν σοβαρά και μας έπιασε σε σχήμα πετάλου, δεξιά και αριστερά του χωριού. Είναι ένα χάος και μια κόλαση.»
Ο κύριος Κυριάκου έκανε λόγο για άμεση εξάπλωση της φωτιάς λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων.
«’Ηταν τόσο απότομα και τόσο γρήγορα που επέταν η φωτιά.»
Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ψάθι επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η φωτιά εντοπίστηκε από αεροσκάφος που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή και το οποίο πραγματοποίησε ρίψη νερού.
«Έκανε τη ρίψη νερού και μετά πέρασαν είκοσι λεπτά για να ξαναέρθει.»
Ο κύριος Νικολάου απηύθυνε δραματική έκκληση σε όσους μπορούν να προσφέρουν βοήθεια και περιέγραψε την κατάσταση «δύσκολη και εκτάκτου ανάγκης.»
«Νερό και ότι άλλο μπορούν. Υπάρχει και σπίτι που κάηκε και που μένει οικογένεια που το νοικίαζε και κάηκε ολοσχερώς. Αυτοί οι άνθρωποι θα θέλουν κάπου να μείνουν απόψε.»

Πηγή: Alphanews