Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σήμερα στο νέο κύμα κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Μόσχας λέγοντας ότι όλες οι εχθρικές δυτικές κυρώσεις θα παίρνουν «την απαραίτητη απάντηση».
Το υπουργείο χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις και ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι διεύρυνε “σημαντικά” τη μαύρη λίστα με πρόσωπα στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Νωρίτερα σήμερα οι χώρες της ΕΕ υιοθέτησαν ένα 14ο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, το οποίο για πρώτη φορά στοχοθετεί τις ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου.

Η Ουγγαρία αναζητεί τρόπους για να προσβάλει την απόφαση της ΕΕ σχετικά με τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Στο μεταξύ, μια ομάδα Ούγγρων νομικών στις Βρυξέλλες αναζητεί τρόπους να προσβάλει απόφαση της ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια παρακάμπτοντας την αντίθεση της Βουδαπέστης, όπως ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πέτερ Σιγιάρτο.
Νωρίτερα σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία παρά την αντίθεση της Ουγγαρίας.

Πηγή: KΥΠΕ