Ως είθισται, σε μία μεταγραφική περίοδο, πλην τις μεταγραφές εξωτερικού υπάρχουν κι αυτές από το Κυπριακό…παζάρι της Α’ Κατηγορίας.
Μάλιστα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δηλαδή με τις επίσημες ανακοινώσεις, την πρωτιά κατέχει η Νέα Σαλαμίνα, αφού έχει το…τέσσερα στα τέσσερα! Οι ερυθρόλευκοι πήγαν σε γνώριμες ποιοτικές λύσεις για την έως τώρα ενίσχυσή τους, αποκτώντας τους Άντος, Τόμοβιτς, Λέζιακς και Αλέξανδρο Μιχαήλ.
Η δεύτερη σε αυτή τη σχετική λίστα είναι η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού ανακοίνωσαν τρεις παίκτες όλοι Κύπριοι που αγωνίζονταν στο νησί μας την ποδοσφαιρική που μας πέρασε. Ο λόγος για τους Μάμα, Ζαχαρίου και Φιλιώτη.
Παρακάτω θα βρούμε δύο ομάδες. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ όπως ισοβαθμούσαν στο πρωτάθλημα τη λήξασα σεζόν έτσι και τώρα (για την ώρα) ισοβαθμούν και στον σχετικό πίνακα. Αμφότεροι, γαλαζοκίτρινοι και κιτρινοπράσινοι απέκτησαν δύο ποδοσφαιριστές από την εγχώρια αγορά. Το ΑΠΟΕΛ τους Τεχέρα-Ευαγόρα Αντωνίου κι η ΑΕΚ τους Εκπολό-Δημητρίου, ενώ ένας έδωσε τα χέρια με την Πάφος FC-ο Νεόφυτος Μιχαήλ.
Τέλος, με τα υφιστάμενα δεδομένα και τις επίσημες ανακοινώσεις, μόνο δύο ομάδες δεν απέκτησαν-ακόμα-ποδοσφαιριστές από την Α’ κατηγορία της Κύπρου. Ο λόγος για την Ομόνοια (Εβάντρο Κόστα και Γιάννης Μασούρας) και ΕΝΠ (Αντελέγε και Ιωάννου).

Θράσος Δημητρίου