Εποχές covid. Πανδημία. Ο κόσμος σε μια πρωτόγνωση συνθήκη. Έρημοι δρόμοι. Τιποτα δεν θα σταματούσε τη Λίβερπουλ στην πορεία προς την πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια. Και η «κόκκινη» οικογένεια το έζησε και το γιόρτασε ενωμένη, παρακολουθώντας τη νίκη της Τσέλσι επί της Σίτι, σαν σήμερα, στις 25 Ιουνίου του 2020.
Ο Κλοπ και οι ποδοσφαιριστές του βρέθηκαν σε ξενοδοχείο για να δουν όλοι μαζί την αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου το αποτέλεσμα είτε θα… άνοιγε τις σαμπάνιες για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, είτε θα καλούσε τον Χέντερσον και την υπόλοιπη «συμμορία» να ξαναβάλουν τις εμφανίσεις τους και να μπουν ξανά στο γήπεδο.
Ο Πούλισικ ανοίγει το σκορ στο 36′, ο Ντε Μπρόινε ισοφαρίζει στο 55′ και η λυτρωτική, για τη Λίβερπουλ, στιγμή, έφτασε στο 78′. Πέναλτι για τους «μπλε», γκολ ο Γουίλιαν, 2-1 και… ώρα για πάρτι!
Ο σύλλογος του λιμανιού επέστρεψε στο θρόνο, 30 χρόνια μετά την τελευταία φορά. Εν μέσω πανδημίας. Μες στο κατακαλόκαιρο, αφού η σεζόν ολοκληρώθηκε αργά λόγω και της διακοπής που είχε σημειωθεί από τον Μάρτιο και μετά, όταν έκανε ο Covid την εμφάνισή του και άλλαξε την καθημερινότητα και τους ανθρώπους.
Πανηγυρισμοί, πάρτι μέχρι πρωίας για τον Κλοπ και τους μεγάλους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, χιλιάδες κόσμος έξω από το «Άνφιλντ» να γιορτάζει δίχως να λογαριάζει για τους κανονισμούς και τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και εξόδου από το σπίτι…
Η Λίβερπουλ πήγε κόντρα σε όλα! Ο πλανήτης είχε «κλειδαμπαρωθεί», τίποτα δεν θα σταματούσε την αρμάδα του Κλοπ!