Τον ηττημένο του ζευγαριού Πάκσι (Ουγγαρία)-Κόρβινουλ Ουνεντοάρα (Ρουμανία) θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Conference League. Θα μπορούσε η κλήρωση να ήταν και καλύτερη για την ομάδα τη Λάρνακας, που καλείται με προσοχή να περάσει το εμπόδιο είτε της ούγγρικης, είτε της ρουμάνικης ομάδας. Ιδού η ανάλυση των δύο πιθανών αντιπάλων:
ΠΑΚΣΙ: Τερμάτισε 2η στο περσινό πρωτάθλημα, πίσω από την πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος, εξ ου και συμμετέχει στο Europa League. Είναι η καλύτερη θέση που τερμάτισε ποτέ στην ιστορία της, κάτι πέτυχε ακόμη μία φορά, τη σεζόν 2010-11. Την περσινή σεζόν κατέκτησε το κύπελλο, νικώντας στον τελικό τη Φερεντσβάρος με 2-0 στην παράταση. Έδρα της είναι το «Fehérvári úti Stadion», χωρητικότητας 6150 θέσεων.

ΟΥΝΕΝΤΟΑΡΑ: Πέρυσι συμμετείχε στη Β’ Κατηγορία του πρωταθλήματος Ρουμανίας, τερματίζοντας στη 2η θέση αλλά δεν θα αγωνιστεί στην α’ κατηγορία, καθώς ανήκει στον δήμο της Χουνεντοάρα, κάτι που είναι αντίθετο στους κανονισμούς της διοργάνωσης, σύμφωνα με τους οποίους τα κλαμπ πρέπει να ανήκουν σε ιδιώτες! Κατάφερε ωστόσο να κερδίσει το κύπελλο, το πρώτο στην ιστορία της, κερδίζοντας στον τελικό την Οτελούτ Γκαλάτι με 3-2 στην παράταση και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Πάκσι. Έδρα της είναι το στάδιο «Michael Klein», χωρητικότητας 3000 θέσεων.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας στις 25 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στην «Αρένα» την 1η Αυγούστου.