Κέιν Γούλερι λοιπόν. Ο Άγγλος ακραίος επιθετικός, έγινε μέλος της Ανόρθωσης και αναμένεται να αποτελέσει εκ των βασικών πυλώνων της Κυρίας για τη νέα σεζόν. Τουλάχιστον, γι’ αυτό προορίζεται.
Γεννημένος στο Λονδίνο στις 11/1/1995, ο 29χρονος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη χώρα του -κυρίως σε Championship, League One και League Two- φορώντας, μεταξύ άλλων, τις φανέλες των Μπόλτον (24 συμ., 3 γκολ/2 ασίστ), Νοτς Κάουντι (5 συμ.), Γουίγκαν (1 συμ.), Σουίντον Τάουν (110 συμ., 14 γκολ/14 ασίστ), Τράνμιρ Ρόβερς (52 συμ., 11 γκολ/3 ασίστ), Φόρεστ Γκριν (19 συμ., 4 γκολ/5 ασίστ) και Τάμγουορθ (19 συμ., 2 ασίστ).
Όλα αυτά, ωστόσο, μέχρι το 2021 όταν κι άρχισε η…περιπέτειά του μακριά από την πατρίδα του. Πρώτος προορισμός η Σκωτία για τη Μάδεργουελ κι ο Γούλερι στον ένα χρόνο παρουσίας του εκεί, σε 38 ματς κατέγραψε με τρία γκολ και τέσσερεις ασίστ.
Επόμενη στάση, τον Ιούλιο του 2022 η Τουρκία και Σακάριασπορ. Ο Άγγλος…άντεξε μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, με τη συνεισφορά του σε 16 παιχνίδια να είναι ένα γκολ.

Τότε, έφτασε στην Ελλάδα. Πρώτη…στάση του, ο Ιωνικός με εννέα συμμετοχές (χωρίς γκολ ή ασίστ), και τη λήξασα σεζόν, τελευταίος του σταθμός, ο Πανσερραϊκός. Το κοντέρ στην ομάδα των Σερρών σταμάτησε στα 600 λεπτά, και τις 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μένοντας ξανά μακριά από γκολ ή τελική πάσα.
Παρόλα αυτά, το κύριο θέμα του Κέιν Γούλερι είναι ότι προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει την Ιθάκη του. Αργά δεν είναι, η ηλικία του είναι ιδανική (29 ετών), όμως, οι δανεισμοί και το συχνό πήγαινε-έλα, δεν τον άφησαν ποτέ να δείξει όσα θα ήθελε. Η Ανόρθωση έχει ανάγκη το καλό πρόσωπο του Άγγλου, αλλά έχει κι αυτός ανάγκη την ομάδα της Αμμοχώστου. Είναι η μεγάλη του ευκαιρία να…ρίξει άγκυρα και να σταματήσει τις…περιπλανήσεις, δείχνοντας για το τι είναι ικανός να πράξει. Δηλαδή πρόκειται για μία κατάσταση win-win. 

Επιπλέον, ο Γούλερι διακρίνεται για την ταχύτητα, τον άψογο χειρισμό της μπάλας,  τη δύναμή του, ενώ εάν και δεξιοπόδαρος τελειώνει τις φάσεις και με το αριστερό.
Η αξία του φτάνει τις 200.000 ενώ η μέγιστη τιμή της ήταν οι 400.000 τον Δεκέμβριο του 2021 όταν ήταν μέλος της Μάδεργουελ.
Δείτε τον σε δράση:

Θράσος Δημητρίου