Γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για το επεισόδιο με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους σε εκλογικό κέντρο της Λεμεσού, ζήτησε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha Κύπρου, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το ψηφοδέλτιο του κυρίου Θεμιστοκλέους θα περιληφθεί στα λευκά ή στα άκυρα της εκλογικής διαδικασίας ή εάν θα ληφθεί απόφαση για ακύρωση ολόκληρης της κάλπης.

Tι έγινε με τον βουλευτή
Αναστάτωση προκλήθηκε σε εκλογικό κέντρο της Λεμεσού όπου προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Θεμιστοκλέους απευθύνθηκε στους λειτουργούς λέγοντας τους ότι δεν θέλει να παραλάβει το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές υποδεικνύοντας εμφαντικά ότι «εγώ είπα ότι δεν θα ψηφίσω Ευρωβουλευτές και δεν θα το κάνω.»
Αφού άφησε το ψηφοδέλτιο μπροστά στους λειτουργούς, μπήκε πίσω στο παραβάν και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις υπόλοιπες ψηφοφορίες. Παρά το γεγονός ότι του επεξηγήθηκε ότι θα έπρεπε να το παραλάβει και να το ρίξει ο ίδιος στην κάλπη, εντούτοις αρνήθηκε.
Μιλώντας στο philenews, o κύριος Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι από προηγουμένως είχε αποστείλει επιστολή στους αρμόδιους ενημερώνοντας ότι οι πολίτες δεν υποχρεούνται να πάρουν όλα τα ψηφοδέλτια, ασχέτως εάν διεξάγονται ταυτόχρονα οι εκλογικές διαδικασίες.

Πηγή: Alphanews