Ποινή φυλάκισης διάρκειας έντεκα ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 20 ετών, τον οποίο έκρινε ένοχο μετά από εκδίκαση υπόθεσης βιασμού. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε υποβληθεί στην Αστυνομία, ο βιασμός διαπράχθηκε στις 11 Ιουλίου, 2023, στην Αγία Νάπα. Στοιχεία εναντίον του 20χρονου προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ. Αυτός συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας στις 12 Ιουλίου, και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων τον Ιούλιο, 2023, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης, για άμεση εκδίκαση της, ενώ με οδηγίες του Δικαστηρίου, ο 20χρονος παρέμεινε υπό κράτηση ως υπόδικος, για τους σκοπούς της δικαστικής διαδικασίας.

Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο εξέτασε τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία και που παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή, με απόφαση του στις 10 Ιουνίου, 2024, έκρινε ένοχο τον 20χρονο κατηγορούμενο. Στις 20 Ιουνίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 ετών στον 20χρονο.

Για την κατηγορούσα Αρχή κατέθεσαν συνολικά πέντε μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι κρίθηκαν στο σύνολο τους ως αξιόπιστοι μάρτυρες. Η παραπονούμενη, όπως και γυναίκα φίλη της – και οι δύο τους υπήκοοι άλλης ευρωπαϊκής χώρας – ταξίδεψαν στην Κύπρο και κατέθεσαν ενόρκως στην ακροαματική δικαστική διαδικασία.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com