Επιθυμητή το δίχως άλλο ήταν η εξέλιξη για την ΑΕΚ, όσον αφορά στην παρουσία της Εθνικής Αλβανίας στο Euro. Ο αποκλεισμός της θα δρομολογήσει τις τελικές εξελίξεις στην υπόθεση του Στρακόσα, του τερματοφύλακα που η Ένωση έχει αναγάγει σε προτεραιότητα.

Όπως έχετε διαβάσει κατ’ αποκλειστικότητα στο SPORT24, ρεπορτάζ το οποίο επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας και ακολουθήθηκε από όλους, ο 28χρονος τερματοφύλακας βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ένωση προτού μεταβεί στα γήπεδα της Γερμανίας για την εκεί παρουσία της Εθνικής Αλβανίας.

Οι δύο πλευρές είχαν εξαιρετική επαφή η οποία “πάγωσε” λόγω των συγκεκριμένων αγώνων και από σήμερα θα αναθερμανθεί προκειμένου η ΑΕΚ να λάβει την απάντηση του Στρακόσα στην πρόταση που του έχει καταθέσει. Εφόσον αυτή είναι θετική, τότε αμέσως θα προχωρήσει στο παρασύνθημα εκκινώντας τις συζητήσεις με την αγγλική Μπρέντφορντ για την αγορά του.

Ουδείς έως τώρα τόσο ψηλά όσο η ΑΕΚ

Η γενική διαπίστωση είναι ότι ο 29χρονος γκολκίπερ τα πήγε καλά στο Euro, άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που ήθελε να περιμένει προτού απαντήσει στην Ένωση. Ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια διοργάνωση που παρακολουθείται από όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, μήπως και προκύψει για εκείνον πρόταση από καλύτερο πρωτάθλημα.

Το μεγάλο δέλεαρ ωστόσο που έχει εμφανίσει η ΑΕΚ στο τραπέζι, είναι το οικονομικό σκέλος της πρότασής της. Του προσφέρει ένα συμβόλαιο που δεν έχει παρουσιαστεί σε εκείνον από καμία άλλη ομάδα, με αποδοχές μεγαλύτερες του 1 εκατ. ευρώ ετησίως! Ξέρει και ο ίδιος ότι αυτά τα χρήματα, δύσκολα θα εμφανιστούν από άλλη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα κινήτρου. Μια αγορά που γνωρίζει πολλά καλά τον Στρακόσα λόγω της παρουσίας του στη Λάτσιο, είναι η ιταλική. Ωστόσο ακόμα κι αν προκύψει κάτι από εκεί, θα είναι από ομάδα μικρομεσαία που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να του προσφέρει τα χρήματα που η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να του δώσει. Ούτε ασφαλώς είναι βέβαιο ότι θα του εξασφαλίζεται θέση βασικού.

Αν ωστόσο ο ίδιος προτιμά ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, τότε δεν αποκλείεται να δελεαστεί από μια τέτοια προοπτική. Πάντως, το συμβόλαιο που η ΑΕΚ του προσφέρει και μάλιστα σε ορίζοντα τετραετίας με τόσο υψηλές εξασφαλισμένες αποδοχές, πολύ δύσκολα θα το βρει στην αγορά.

Ο Μπρινιόλι και ο Μπάρκας

Εν τω μεταξύ, οι μέρες περνούν και η 1η Ιουλίου πλησιάζει προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η εδώ και μήνες προφορική συμφωνία της ΑΕΚ με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα λάβει επίσημη μορφή και ότι ο Ιταλός γκολκίπερ θα ταξιδέψει για την Ολλανδία, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με τον Στρακόσα.

Μοιάζει ως η πιο σίγουρη επιλογή, ειδικά τώρα που η ομάδα βρίσκεται εκεί με δύο νεαρούς γκολκίπερ κι ενώ οι υποθέσεις του Στρακόσα και του Μπάρκα ενδέχεται να τραβήξουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα, όπως έχει αποκαλύψει το SPORT24, περιμένει το σήμα της ΑΕΚ με την οποία έχει ήδη συμφωνήσει σε περίπτωση που κινηθεί για την απόκτησή του

Σε περίπτωση που η υπόθεση Στρακόσα ναυαγήσει, τότε η Ένωση θα ενεργήσει τάχιστα για την απόκτησή του με αγορά από την Ουτρέχτη. Θυμίζουμε ότι το buy out που έχει ημερομηνία λήξης την 15η Ιουλίου, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ολλανδικής ομάδας και του Μπάρκα στο 1,5 εκατ. ευρώ.