Ο Ματς Χούμελς έμεινε ελεύθερος από την Ντόρτμουντ και αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμός της καριέρας του και φαίνεται πως η Ιταλία και η Ρόμα ίσως είναι ο επόμενό του προορισμός, με τους “Ρωμαίους” να εξετάζουν τον Γερμανό αμυντικό ως αντικαταστάτη του Κρις Σμόλινγκ.

Ο Άγγλος σέντερ μπακ της Ρόμα αγωνίστηκε μόνο για 669 λεπτά με την ομάδα τη σεζόν 2023-24, μένοντας εκτός δράσης λόγω τενοντίτιδας, ενώ στην συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα με την φυσική του κατάσταση έχοντας επιστρέψει στις προπονήσεις τον Φεβρουάριο. Με μόλις έναν χρόνο να απομένει από το τρέχον συμβόλαιό του, αυτό το καλοκαίρι θεωρείται από τον σύλλογο η κατάλληλη στιγμή για να προκύψει μία αναβάθμιση στην θέση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ρόμα έχει μεταφέρει τις προθέσεις της στον 34χρονο παίκτη και εφόσον ο Άγγλος αποχωρήσει, τότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Χούμελς προκειμένου μετακομίσει στην Ιταλία.

Υποστηρίζεται μάλιστα πως μία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να επιτευχθεί με ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, μία μικρή μείωση δηλαδή από τον μισθό του Χούμελς στην Γερμανία ύψους 3,7 εκατομμυρίων.