Ο Ερντογάν ανοίγει νέο μέτωπο στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ανακοινώνοντας δημοσίως τη στήριξή του προς το Λίβανο και προκαλώντας συζητήσεις για τη στενή του σχέση ακόμη και με τη Χεζμπολάχ. Η προειδοποίησή του σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα προκαλεί αίσθηση.

«Πρέπει να κάνω την ακόλουθη προειδοποίηση εδώ: Φαίνεται ότι το Ισραήλ, το οποίο έκαψε και κατέστρεψε τη Γάζα, βάζει τώρα στο στόχαστρό του τον Λίβανο. Είναι εξαιρετικά σοβαρό και θλιβερό τα κράτη που μιλούν για ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη να είναι δέσμια ενός ψυχασθενή, όπως ο Νετανιάχου. Τα σχέδια του Νετανιάχου για την εξάπλωση του πολέμου στην περιοχή θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη καταστροφή», δήλωσε και κάλεσε τις χώρες να σταθούν δίπλα στον Λίβανο, όπως και η Τουρκία.

«Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του αδελφού λιβανέζικου λαού και κράτους και καλώ και άλλες χώρες της περιοχής να σταθούν αλληλέγγυες στο Λίβανο», λέει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

“Η φωτογραφία από τη Γάζα αποτυπώνει τη χρεοκοπία του παγκόσμιου συστήματος”

Ο Ερντογάν, προσθέτοντας ένταση και συναίσθημα, ανέφερε ότι η φωτογραφία των παιδιών της Γάζας αποτελεί το σύμβολο της απελπιστικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η περιοχή και την επαίσχυντη στάση της απαθούς διεθνούς κοινότητας.

«Η φωτογραφία των παιδιών της Γάζας, των οποίων το δέρμα τους κολλάει στην πλάτη τους, επειδή δεν μπορούν να βρουν ούτε μια μπουκιά ψωμί για να φάνε, έχει γραφτεί στο βιβλίο της ντροπής του σύγχρονου κόσμου. Η φωτογραφία αυτή θα αποτυπωθεί με τρόπο οδυνηρό στη μνήμη μας ως σύμβολο όχι μόνο της χρεοκοπίας του παγκόσμιου συστήματος, αλλά και της αδυναμίας του ισλαμικού κόσμου.

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι ο ισλαμικός κόσμος συμπεριφέρεται σαν να έχει πασπαλιστεί με νεκρικό χώμα. Δεν πρέπει να δώσουμε αυτή την ευκαιρία» ανέφερε.

“Ερντογάν: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί την παλαιστίνη με αποφασιστικότητα και θάρρος”

Με τη νέα πολιτική προσέγγιση του Ερντογάν, που τάσσεται, χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, και με τη Χεζμπολάχ μετά τη Χαμάς, δείχνει ότι παραμένει ακλόνητα πιστός στην αντι-δυτική στάση του στο θέμα του πολέμου της Γάζας.

«Θα ήθελα να το εκφράσω αυτό πολύ ξεκάθαρα εδώ: Όπως οι πρόγονοί μας υπερασπίστηκαν την Παλαιστίνη σε όλη την ιστορία, όπως ο Γιαβούζ Σουλτάνος Σελίμ και ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ υπερασπίστηκαν την Παλαιστίνη, όπως η Δημοκρατία της Τουρκίας υπερασπίστηκε την Παλαιστίνη από την ίδρυσή της, Θεού θέλοντος, κι εμείς θα υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη με την ίδια αποφασιστικότητα και θάρρος.

Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να υποκύψουμε στις πιέσεις του παγκόσμιου σιωνιστικού δικτύου και να κουμπωθούμε απέναντι στους καταπιεστές», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com