Εάν επιβεβαιωθούν τα… προγνωστικά, η ΑΕΚ θα πάει Ρουμανία για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Conference League. Η Πάκσι Ουγγαρίας θεωρείται το φαβορί απέναντι στην ρουμάνικη Κορβίνουλ Ουνεντοάρα, η οποία μπορεί να κέρδισε το κύπελλο και τη 2η θέση στη β’ κατηγορία, αλλά δεν θα αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια λόγω των κανονισμών στη χώρα, που δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα να λάβει βέρος στην α’ κατηγορία εάν δεν ανήκει σε ιδιώτες! Η Ουνεντοάρα ανήκει στο δήμο της Ουνεντοάρα, οπόταν… έχασε την άνοδο και θα παραμείνει στη β’ κατηγορία!
Ο Χουάν Φεράντο βεβαίως θα δει και τους δύο αντιπάλους στα μεταξύ τους παιχνίδια στο Europa League και θα ετοιμάσει την ομάδα για τους αγώνες στις 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Ήδη στην ΑΕΚ από σήμερα (19/6) έπιασαν δουλειά, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν.
Στα μεταγραφικά, θα πάρει για λίγες μέρες ακόμη παράταση η επισημοποίηση της απόκτησης του Έντσο Καμπρέρα. Ο λόγος κάποια… διαδικαστικά περί συμβολαίων, χωρίς να υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Ενδεχομένως το θέμα να τραβήξει μέχρι και την… 1η Ιουλίου, αλλά όπως και να ‘χουν τα πράγματα, ο Αργεντίνος του χρόνου θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ανδρέας Βεντούρης