Την περασμένη Δευτέρα, εγκαινιάστηκε το Παγκύπριο Κέντρο Τραύματος, η λειτουργία του οποίου αποτελεί ορόσημο στο σύστημα σύγχρονης αντιμετώπισης περιστατικών τραύματος.

Το Κέντρο Τραύματος λειτούργησε πιλοτικά από τις 19 Σεπτεμβρίου 2022 και επίσημα τον Ιανουάριο του 2023, μετά από πρόταση του πρώην Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα  στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ενέκρινε τη δημιουργία του αλλά και τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Τραύματος.

Μάλιστα ο κ. Χατζηπαντέλα κατά την ανακοίνωση της λειτουργίας του πρώτου Κέντρου Τραύματος στην Κύπρο, σε δημοσιογραφική διάσκεψη τον Ιανουάριο του 2023, είχε δηλώσει ότι «αφουγκράστηκε τα προστάγματα των καιρών» και «δεν δίστασε να αναγνωρίσει τις αδυναμίες στον υφιστάμενο τομέα του τραύματος στην Κύπρο». Επεσήμανε ότι «η μη ύπαρξη κατάλληλων υποδομών για εφαρμογή των ενδεικνυόμενων διεθνών επιστημονικών πρωτοκόλλων τραύματος καθιστά την αντιμετώπιση του πολυτραυματία ανεπαρκή και αποσπασματική».

Σήμερα, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα έργο που κάλυψε κενά στην αντιμετώπιση του τραύματος στην Κύπρο και μέχρι σήμερα εξυπηρέτησε αποτελεσματικά πέραν των 1.740 περιστατικών.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα απέδειξε ότι παρήγαγε σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη στους πολίτες και σήμερα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον αριθμό 6!