Ο κύβος ερρίφθη για τους δύο τερματοφύλακες της ΑΕΚ που κατά την τελευταία διετία εναλλάσσονταν ως βασικοί υπερασπιζόμενοι την εστία της, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SPORT24, δεν θα αγωνιστούν ξανά με τη φανέλα της.

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς και ο Γιώργος Αθανασιάδης ενημερώθηκαν ότι δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν κι ως εκ τούτου δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία, όπου θα διεξαχθεί από αύριο (23/06) το βασικό στάδιο της θερινής προετοιμασίας της.

Τόσο ο Αυστριακός όσο και ο Έλληνας γκολκίπερ έχουν συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος με την Ένωση, παρόλα αυτά η ΑΕΚ προτίμησε να τους αφήσει εκτός πλάνων από το να τους έχει ενεργούς με την ομάδα προκειμένου να έρθει πιο εύκολα μια πώληση. Ήθελε να τελειώνει μαζί τους και αποφάσισε να το πράξει με αυτόν τον τρόπο.

Είναι ασφαλώς ένα σαφές μήνυμα και προς τους δύο ότι η κατάσταση δεν αλλάζει για εκείνους ώστε να αναζητήσουν από νωρίς τον επόμενο σταθμό στις καριέρες τους συνειδητοποιώντας ότι στην Ένωση, εφόσον αποφασίσουν να συνεχίσουν, θα είναι μακριά από την ομάδα και πλήρως ανενεργοί καθώς δεν προβλέπεται ούτε το να παίζουν με την ΑΕΚ Β.

Η εξέλιξη αυτή, αποδεικνύει αυτό που το SPORT24 ανέλυε με διαδοχικά ρεπορτάζ, σύμφωνα μα τα οποία έχει παρθεί η απόφαση για την απόκτηση δύο τερματοφυλάκων που θα δίνουν μάχη για την αρχική ενδεκάδα.

Πιο κοντά ο Μπρινιόλι, αναμονή για Στρακόσα

Τις τελευταίες ώρες, οι κεραίες μας πιάνουν ότι η Ένωση προσπάθησε να έρθει σε επαφές και με άλλους τερματοφύλακες, στοχεύοντας στις αγορές της Γαλλίας και της Ολλανδίας, όμως δεν φαίνεται ότι κάποια από αυτές θα προχωρήσει. Έτσι, με τα έως σήμερα δεδομένα και από τη στιγμή που η ομάδα αναζητά δύο γκολκίπερ, ο πολυσυζητημένος Ιταλός Αλμπέρτο Μπρινιόλι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην ΑΕΚ.

Διακαής πόθος πάντως, παραμένει ο Θωμάς Στρακόσα. Οι συζητήσεις μαζί του είναι σε καλό επίπεδο αλλά η Μπρέντφορντ δεν γνωρίζει ακόμα κάτι επίσημο. Αυτό που η αγγλική η ομάδα κάνει είναι να παρακολουθεί τις εμφανίσεις του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ακριβώς επειδή είναι ένας σύλλογος που βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, θα επιχειρήσει να έχει κέρδος.

Το ζητούμενο είναι να βρει πρώτα η ΑΕΚ τον τρόπο συνεργασίας με τον Αλβανό κίπερ ούτως ώστε και με τη δική του συμβολή να πείσουν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Η πρόταση της ΑΕΚ προς τον Στρακόσα είναι πολύ δυνατή. Συγκεκριμένα, προσπαθεί να τον δελεάσει, προσφέροντάς του 1,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο συν τα μπόνους. Η Ένωση γνωρίζει πως ο τερματοφύλακας παραχωρείται από την Μπρέντφορντ και θα επιδιώξει την απόκτησή του με αγορά ή με δανεισμό.

Στο κόλπο μα πιο πίσω ο Μπάρκας

Όσον αφορά στον Μπάρκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, η ΑΕΚ και ο διεθνής τερματοφύλακας έχουν βρει τον τρόπο συνεργασίας ο οποίος θα επισφραγίζεται για διάστημα τριών ετών, συν ενός ακόμα στην περίπτωση που και οι δύο πλευρές θα επιθυμούν να ανανεώσουν (περίπτωση ανάλογη με αυτή του Χατζισαφί).

Το “αγκάθι” αποτελεί το υψηλό buy out, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στην Ουτρέχτη, καθώς προσφάτως η ολλανδική ομάδα επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Μπάρκα για ένα έτος, βάσει συμφωνίας που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών και της παρείχε το σχετικό δικαίωμα. Μάλιστα ο ολλανδικός σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες ομάδες.