Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, για όλα όσα αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.

Αναλυτικά:
Για την άφιξη της αποστολής στη Σερβία: «Αναχώρησε γύρω στις 14:00 κι έφτασαν στις 19:00 ώρα Κύπρου. Από εκεί και πέρα υπήρχε ένα ταξίδι δυόμιση ωρών στο Ζλάτιμπορ, αλλά το πιο ευχάριστο είναι πως οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από την Κύπρο. Άρα από αυτή την άποψη είμαστε πάρα πολύ καλά. Έγινε και μια μελέτη γιατί πρώτη φορά πηγαίνουμε στη Σερβία και στο Ζλάτιμπορ. Όλα καλά. Να θυμίσω πως απόψε στην Cablenet ξεκινάει μία τηλεοπτική εκπομπή που θα έχουν να κάνουν όλα όσα γίνονται στην προετοιμασία και διάφορα όμορφα άλλα. Είναι κάτι ωραίο που κάνουμε σε συνεργασία με την Cablenet. Η Cablenet θα ενημερώσει για την ώρα».
Για το ότι υπάρχουν 30 και πλέον παίκτες στην αποστολή: «Στο βασικό στάδιο οι προπονητές επιλέγουν να πάρουν αρκετούς ποδοσφαιριστές, μαζί με νεαρούς από τις ακαδημίες. Εμείς έχουμε τρεις. Είναι οι Πουρσαϊτίδης, Αγγελίδης και Μίχος. Υπολειπόμαστε δύο θέσεις στη λίστα Α’ . Θα υπάρξουν διπλές προπονήσεις. Ναι, σε κάποια φάση είναι φυσιολογικό πως δεν θα γίνονται με 30+ οι προπονήσεις. Θα υπάρξει μία περαιτέρω αξιολόγηση του ρόστερ μετά το τέλος της προετοιμασίας».
Αν είχαν πρόταση για Κύπριους παίκτες και το πρόβλημα με Μεχρί: «Όπως είπα και πριν θα υπάρξει αξιολόγηση για το αν κάποια παιδιά θα είναι ωφέλιμο να δοθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια. Υπάρχουν προτάσεις αλλά δεν τις έχουμε συζητήσεις γιατί θέλουμε οι παίκτες μας αυτές τις 12 μέρες να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό. Θέλουμε να είναι αφοσιωμένοι στην προετοιμασία. Θέλουν να είναι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και πρέπει να πείσουν τον προπονητή τους. Υπάρχει ένα πρόβλημα με Μεχρί που αποκόμισε ενόσω ήταν με την Εθνική του. Έχει θλάση και θα απουσιάσει δύο με τρεις βδομάδες. Θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Το λέω αυτό γιατί δεν θα αγωνιστεί σε φιλικό και για να μην αρχίσουν άλλες συζητήσεις».
Για τον Μπεν: «Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση. Το είπα και εγώ και ο πρόεδρος. Ο Μπεν αποτελεί μέρος του ρόστερ και γνωρίζουμε πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Έχει πάρα πολύ αυτοπεποίθηση και εκτιμάται η ποιότητά του τόσο εντός όσο και εκτός αποδυτηρίων».
Για τον Ντράζιτς και τις επόμενες κινήσεις: «Όπως ήταν ευρέως γνωστό στη θέση του κεντρικού επιθετικού είχαμε μία έλλειψη. Δεν είχαμε έναν έμπειρο στράικερ και γι’ αυτό ψάχναμε. Η ομάδα προγραμματισμού κατέληξε στον Ντράζιτς γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που επιλέχθηκε για κάποια χαρακτηριστικά. Έχει καλό σωματότυπο. Η απόκτηση του Ντράζιτς αποφορτίζει κάπως για τον δεύτερο επιθετικό. Έχουν κερδίσει κάποιες μέρες. Για τις άλλες δύο έχουμε δει κάποιες επιλογές. Συνεχώς αυτή η λίστα επιλογών ανανεώνεται και φοβάμαι πως η λίστα αυτή στον Ιούλιο. Δεν έχουμε μπει σε τέτοιο βαθμό που θα μπορώ να πω ότι έχουμε θα έχουμε εξέλιξη το επόμενο 48ωρο. Συγχαρητήρια στον Ντβάλι και Μπέλετς, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα προσπαθήσουν να προκριθούν. Δεν αγχωνόμαστε γι’ αυτούς γιατί προπονούνται στο ψηλότερο επίπεδο. Δεν βγάζω ούτε τον ένα ούτε τον άλλο για το πρώτο ματς. Νομίζω θα είναι έτοιμοι και θα είναι διαθέσιμοι για το πρώτο ευρωπαϊκό»!
Για τον Πούσκας, τον Ελ Αραμπί και τον Ντόβενταν: «Το παζάρι μεταλλάζεται σε τέτοιο βαθμό που όλα μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν διάφοροι ποδοσφαιριστές που μιλούσαμε και μας έχουν στο περίμενε γιατί δεν βιάζονται. Δεν θα απαντήσω για κανένα όνομα γιατί κανένας δεν βρίσκεται σε σημείο που να περιμένουμε την υπογραφή του. Οι ποδοσφαιριστές που ψάχνουμε είναι επιλογές 11άδας με ότι αυτό προϋποθέτει. Γι’ αυτό δίνουμε χρόνο και κάνουμε υπομονή».
Για το πρώτο Ευρωπαϊκό ματς: «Θα παίξουμε την Τρίτη 23/7 στις 20:00 στο ΓΣΠ».
Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Είναι στις 8.000».
Για την κηδεία του Ντίνου Ιορδάνου: «Η κηδεία του Ντίνου Ιορδάνου θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο (29/6) στον Μαθιάτη, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα. Είναι απόφαση της οικογένειας να μη δεχθεί συλλυπητήρια, όμως όσοι θέλουν μπορούν να παρατούν».