Με δραματικό τρόπο στον τελευταίο αγώνα, σε μια αναμέτρηση που ξεπέρασε τις δύο ώρες σε διάρκεια η Εθνική ομάδα Davis Cup, νίκησε τη Μολδαβία με 2-1 και κατέκτησε την πρώτη θέση του Β΄ όμιλου. Με την επιτυχία αυτή η Εθνική εξασφάλισε το ένα από τα τρία εισιτήρια πρόκρισης για τα πλει-οφ της Β ΄κατηγορίας που δίνουν οι αγώνες που διεξάγονται στο Μαυροβούνιο και παράλληλα πέρασε στον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία με στόχο πλέον την κατάκτηση της πρωτιάς.

Ο αγώνας στο Διπλό ήταν δραματικός και κρίθηκε στα τρία σετ, με τους Σέργη Κυρατζή και Ελευθέριο Νέο να επιστρέφουν από το απογοητευτικό πρώτο σετ (2-6) και  με απίστευτες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να γυρίζουν τον αγώνα με δύο νικηφόρα σετ με 6-3, και 6-3.

Έπεσε το σκοτάδι στο τέλος του δευτέρου σετ, και οι διοργανωτές άλλαξαν το γήπεδο για να μεταφερθούν οι ομάδες σε κορτ που είχε προβολείς.

Για να φτάσουμε στο δραματικό φινάλε είχαν προηγηθεί η νίκη του Στυλιανού Χριστοδούλου στον πρώτο αγώνα, η πολύωρη διακοπή λόγω καιρικών συνθηκών (υψηλή ζέστη και υγρασία) και η ήττα του Μενέλαου Ευσταθίου στον δεύτερο αγώνα.

Ο Στυλιανός Χριστοδούλου «καθάρισε» με ανατροπή στα σετ, τον πρώτο αγώνα απέναντι στην Μολδαβία και τον Αντρέι Κορμπάν με 2-1 σετ (4-6, 6-0, 6-2).Ύστερα από το αρχικό 0-3 και 2-5 που βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Στυλιανός κυριάρχησε απόλυτα. Μπορεί να μην πρόλαβε να γυρίσει το πρώτο σετ χάνοντας με 6-4, αλλά το υπέρ του 14-3 στα γκέιμ μέχρι το τέλος του αγώνα δείχνει πλήρως την εικόνα του αγώνα που τελείωσε σε δύο ώρες και 17 λεπτά με τον κύπριο αντισφαιριστή να καταγράφει ένα 84-65 στους κερδισμένους πόντους.

Πάλεψε ο Μενέλαος Ευσταθίου απέναντι στον καλύτερο Μολδαβό αντισφαιριστή Ίλια Σνιτάρι αλλά δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα μας, που θα έδινε αυτόματα και την πρώτη θέση στον όμιλο και παράλληλα το ένα εκ των τριών εισιτηρίων για τα πλέι-οφ ανόδου.

Έχασε με 2-0 (6-3, 7-5) σε μία ώρα και 45 λεπτά. Ειδικά στο δεύτερο σετ, δημιούργησε τις συνθήκες για την ανατροπή όταν προηγήθηκε με 3-0 και 4-2, αλλά ο αντίπαλος του πήρε στις λεπτομέρειες τους επόμενους πόντους, κλείνοντας τελικά το σετ και τον αγώνα με μπρέικ.

Δημήτρης Ηροδότου : Δίκαια πήραμε την πρόκριση

Ανακουφισμένος μετά τη λήξη ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου σημείωσε τα εξής : «Δίκαια πήραμε την πρώτη θέση  με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Σίγουρα όταν χάσαμε το πρώτο σετ και μάλιστα χωρίς να πιέσουμε τον αντίπαλο υπήρξε μια ανησυχία. Ωστόσο τα παιδιά ήταν ανώτεροι και όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν έβγαλαν τις αρετές τους στο γήπεδο. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και οι πέντε αντισφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα, τα δίνουν όλα, και κατανοούν την ευθύνη να φοράς τη φανέλα της Εθνικής»

Την Εθνική ομάδα που έχει ως «κάπτεν» τον Δημήτρη Ηροδότου, αποτελούν οι Μενέλαος Ευσταθίου, Στυλιανός Χριστοδούλου, Σέργης Κυρατζής, Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ, και συνοδεύεται από τον φυσιοθεραπευτή Λουκά Ζένιου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Εθνικής Ανδρών:

Κύπρος – Αζερμπαϊτζάν            3-0 (19/06/2024)

Χριστοδούλου Στυλιανός (CYP) – Rasulov Safar (AZE)             2-0 (6-4, 6-2)

Ευσταθίου Μενέλαος (CYP) – Azizov Tamerlan (AZE) 2-0 (6-3, 6-1)

Κυρατζής Σέργης – Νέος Ελευθέριος (CYP) – Azizov Tamerlan – Garayev Haktan 2-0 (6-1, 6-1)

Κύπρος – Κόσοβο            3-0 (20/06/2024)

Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) – Vullnet Tashi (KSV) 2-0 (7-5, 6-2)

Μενέλαος Ευσταθίου (CYP) – Jakupi Jasin (KSV)          2-0 (6-3, 6-0)

Κυρατζής Σέργης / Νέος Ελευθέριος (CYP) – Agushi Mal / Limani Florent (KSV) 2-0 (6-0, 6-0)

Κύπρος – Μολδαβία       2-1 (21/06/2024)

Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) – Corban Andrei (MLD)         2-1 (4-6, 6-0, 6-2)

Μενέλαος Ευσταθίου (CYP) – Snitari Ilya (MLD)          0-2 (3-6, 5-7)

Κυρατζής Σέργης / Νέος Ελευθέριος (CYP) / Ciumac Andrei / Snitari Ilya  2-1 (2-6, 6-3,6-3)