Το Copa America ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιούνιου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου. Η κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μπορεί να είναι το Last Dance για επτά σπουδαίους αστέρες του αθλήματος.

Το Copa America κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Ιουνίου, ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (14/7). Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρεθούν διάφοροι ποδοσφαιριστές αλλά και μεγάλα ονόματα τα οποία είναι πιθανόν να πραγματοποιήσουν την τελευταία τους συμμετοχή στην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η επόμενη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για το 2028.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που πιθανότατα θα δούμε για τελευταία φορά σε Copa America βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Λιονέλ Μέσι, Άνχελ Ντι Μαρία, Λουίς Σουάρες, Αλέξις Σάντσες, Κλαούντιο Μπράβο, Χάμες Ροντρίγκες και Πάουλο Γκερέρο.

Λιονέλ Μέσι

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Copa America μέσα από τα ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει. Ο 37χρονος αναμένεται σπάσει το ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, βρίσκεται 5 γκολ μακριά (σ.σ. έχει σημειώσει 13) από τους κατόχους του ρεκόρ οι οποίοι είναι οι Νορμπέρτο Μέντες και Ζιζίνιο που είχαν σημειώσει 17 αμφότεροι.

Άνχελ Ντι Μαρία

Ο 36χρονος που αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν με την Μπενφίκα, με την συμμετοχή του στο Copa America θα συμπληρώσει πέντε παρουσίες στην διοργάνωση. Ο ίδιος είχε σκοράρει το γκολ της Εθνικής Αργεντινής, στον τελικό απέναντι στην Βραζιλία το 2021. Στο παρελθόν είχαν αναφέρει ότι η συμμετοχή του στο Copa America θα ήταν η τελευταία με το εθνόσημο στο στήθος.

Λουίς Σουάρες

Ο Λούις Σουάρες αποτελεί στα 37 του έτη τον κορυφαίο σκόρερ για λογαριασμό της εθνικής Ουρουγουάης. Ο ίδιος θα πραγματοποιήσει την πέμπτη του συμμετοχή με την φανέλα της Ουρουγουάης, ενώ το 2011 υπήρξε μέλος της ομάδας που ήταν πρωταθλητές της διοργάνωσης.

Ο Λούις Σουάρες, που αγωνίζεται με την Ίντερ Μαιάμι θα πραγματοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα την τελευταία του εμφάνιση για να δώσει την σκυτάλη στους παίκτες της νέας γενιάς. Η Ουρουγουάη βρίσκεται στον τρίτο όμιλο και θα κοντραριστεί με τις ΗΠΑ, Παναμάς και Βολιβία.

Αλέξις Σάντσες

Ο 35χρονος επιθετικός της Μίλαν έχει συμμετάσχει 5 φορές έως τώρα στο Copa America και αποτελεί μια από τις πιο ηγετικές φυσιογνωμίες της Χιλής. Ο Σάντσες, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως διεθνής το 2006, έχει στο παλμαρέ του την κατάκτηση δύο Copa America έως τώρα και έχει παίξει σε 155 παιχνίδια σκοράροντας 51 γκολ συνολικά. Το 2016 αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του Copa America.

Κλαούντιο Μπράβο

Ο Κλαούντιο Μπράβο, της Ρεάλ Μπέτις στα 41 του έτη, θα πραγματοποιήσει την έκτη του εμφάνιση στο Copa America ως γκολκίπερ για λογαριασμό της εθνικής Χιλής. Μαζί με τον Σάντσες, κατέκτησε το Copa America το 2015 και 2016 αντίστοιχα. Ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται στο Top 10 παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην διοργάνωση.

Χάμες Ροντρίγκες

Ο Χάμες Ροντρίγκεε θα συμπληρώσει τα 33 του έτη εντός των ημερών διεξαγωγής του Copa America. Ο ίδιος αγωνίζεται για λογαριασμό της Σάο Πάολο της Βραζιλίας, είχε βγει κορυφαίος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και η συμμετοχή του στο Copa America με τη φανέλα της Κολομβίας θα είναι η τρίτη του συνολικά, θα είναι άραγε και η τελευταία η θα προλάβει και τη διοργάνωση του 2028;

Πάολο Γκερέρο

Ο Πάολο Γκερέρο αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία της εθνικής ομάδας του Περού, είναι ο τοπ σκόρερ της ομάδας και φιναλίστ της διοργάνωσης το 2019. Ο ίδιος έχει βγει τοπ σκόρερ του Copa America τρεις φορές.