Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε το δικό του ρόλο από τον Βασίλη Σπανούλη, σε αυτή την νέα προσπάθεια της «γαλανόλευκης» με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο διεθνής φόργουορνt επιβεβαιώνει πως άπαντες στην Εθνική Ομάδα είναι προσγειωμένοι εν όψει της μεγάλης πρόκλησης: «Είναι πολύ σημαντικό, που στο τελευταίο φιλικό έπαιξε μαζί όλη η ομάδα, καθώς μπήκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί μας. Γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν προσδοκίες από την ομάδα μας, παίζοντας στη δική μας χώρα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δε θα υποσχεθούμε τίποτα πέρα από το ότι θα γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, έχοντας το μυαλό μέσα στο κεφάλι μας».

Ο Χαραλαμπόπουλος αναφέρθηκε και στο επίπεδο ετοιμότητας της Επίσημης Αγαπημένης: «Χημεία δεν μπορεί να βρει καμία ομάδα αυτή τη στιγμή, όπως θα την ήθελε, καθώς έχουμε όλοι πολύ μικρό χρόνο προετοιμασίας. Βρισκόμαστε θεωρώ, όμως, σε καλό δρόμο και στην πρεμιέρα με τη Δομινικανή Δημοκρατία (3/7) θα φανεί το σε τι επίπεδο πραγματικά βρισκόμαστε».

Όσο για το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο; «Θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας όλοι μαζί. Είναι τιμή μας να φοράμε το εθνόσημο και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να τους κάνουμε χαρούμενους».