Ο Ντιέγκο Αλόνσο το είχε πει από την παρουσίασή του στον Παναθηναϊκό: Θέλει να φτιάξει μια ομάδα με ένταση, ταχύτητα και κάθετο ποδόσφαιρο.

Με το «καλημέρα», λοιπόν, ο Ουρουγουανός προπονητής έδειξε τις προθέσεις του στην απογευματινή προπόνηση των «πράσινων» στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Μετά το πρωινό γυμναστήριο και την έμφαση στη φυσική κατάσταση, οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο γήπεδο και η δουλειά πάνω στα «θέλω» του Ουρουγουανού προπονητή άρχισε!

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δούλεψαν πολύ στο πρέσινγκ ψηλά με ένταση, στην ανάκτηση και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Αλόνσο ήθελε μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων να «περάσει» στους ποδοσφαιριστές του τη νοοτροπία της πίεσης και πάνω σε αυτό «κύλησε» το απογευματινό πρόγραμμα της ομάδας επί αυστριακού εδάφους, κατά την πρώτη ημέρα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Η δουλειά αφορούσε το πρέσινγκ ψηλά, την άμεση ανάκτηση της μπάλας και την ανάπτυξη κάθετα.

Συμμετείχαν οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν

Στα θετικά της προπόνησης είναι το γεγονός ότι οι Χόρντουρ Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν συμμετείχαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος, δείχνοντας να είναι καλά. Ο Γιούρι Λοντίγκιν αντιμετώπισε ενοχλήσεις στη μέση.