Απόλυτα ικανοποιημένος με την εμφάνιση του Ολυμπιακού στη νίκη (89-84) επί του Παναθηναϊκού, στον πρώτο τελικό, έμεινε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Έλληνας κόουτς θεωρεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον τρόπο παιχνιδιού τους, μοιράζοντας σωστά την μπάλα και αυτό τους έκανε κυρίαρχους στο μεγαλύτερο μέρος του ντέρμπι.

«Είναι σημαντικές απουσίες (σ.σ. Φαλ και Ράιτ), αλλά έχουμε συνοχή ως ομάδα. Όταν παίζουμε καλά και πασάραμε καλά, έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση. Ελέγχαμε το παιχνίδι πιστεύω στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και με μεγάλες διαφορές, κόντρα σε μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός και σ’ αυτή την έδρα. Στο τέλος μείωσαν με κάποια τρελά σουτ, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Για το «κλειδί» της νίκης: «Πιστεύω ότι επιβάλαμε στον τρόπο παιχνιδιού μας και δείξαμε ποιότητα. Οι παίκτες έδειξαν συνοχή και ήταν συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση. Αν αποφύγουμε λάθη που κάναμε και σήμερα, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε καλά».

Για τη σειρά των τελικών: «Δεν αλλάζουν μορφή οι αγώνες. Είναι διαφορετικό κάθε ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα. Κάθε ματς είναι δύσκολο και πρέπει να έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Έχουμε ένα ματς στο Φάληρο τώρα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».