Με άλλο ένα μετάλλιο στις αποσκευές του φεύγει ο Παύλος Κοντίδης από τη Μασσαλία, όπου αρχές Αυγούστου (1-6) θα διεξαχθούν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ο Κύπριος ιστιοπλόος πήρε το Αργυρό μετάλλιο σε Coach Regatta, η οποία έγινε στα πλαίσια του πρώτου μεγάλου καμπ πριν από το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καμπ είχε κατακτήσει το Χάλκινο στη Magic Regatta.

«Είχαμε αρκετές διαφορετικές συνθήκες, κάποιες ημέρες πήγα πολύ καλά, κάποιες ημέρες όχι τόσο καλά. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν» δηλώνει o Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012 και προσθέτει: «Σε γενικές γραμμές, όμως, βλέπω ότι είμαι σε πάρα πολύ κατάσταση. Σωματικά και στρατηγικά, ανεβαίνει το επίπεδό μου συνεχώς».

Ο 34χρονος ιστιοπλόος βρίσκεται από τα μέσα Μαΐου στη Μασσαλία και στη διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία να βελτιώσει το δικό του αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας. «Στην τεχνική και τη στρατηγική αρχίσαμε να βγάζουμε σημαντικά συμπεράσματα, αλλά και πώς συμπεριφέρεται ο άνεμος, μιας και ο κόλπος εκεί επηρεάζεται γεωγραφικά και από τις ξηρές περιοχές που έχει γύρω» τονίζει ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και 2018.

Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι το παρών τους έδωσαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοί του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί κι απέναντί τους. Στην τελευταία Coach Regatta έλαβαν μέρος ο Άγγλος Michael Beckett και ο Νεοζηλανδός Thomas Saunders που απουσίαζαν στη Μagic Regatta, ενώ οι μοναδικοί που δεν συμμετείχαν στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το καμπ ήταν ο Νορβηγός Hermann Tomasgaard και ο Γερμανός Philipp Buhl.

«Φαίνεται ότι είμαστε σε καλό σημείο ετοιμότητας. Έχουμε κάποια πράγματα να δουλέψουμε αυτό τον ενάμιση μήνα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα είμαι στην καλύτερη κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες» αναφέρει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ο οποίος στην τελευταία ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης των σκαφών τύπου Laser επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα (σ.σ. ένατος).

Σημειώνεται ότι η Coach Regatta κράτησε τέσσερις ημέρες, από τις 6 μέχρι τις 9 Ιουνίου, με τον Παύλο Κοντίδη να κερδίζει την τελευταία από τις οκτώ κούρσες, ενώ κατέγραψε μία δεύτερη θέση, δυο τρίτες και μία τέταρτη. Στις υπόλοιπες ιστιοδρομίες τερμάτισε 18ος, 21ος και 28ος. Με 52 βαθμούς ποινής, ήταν τρεις πίσω από τον Vadnai Jonatán (49β.) από την Ουγγαρία και έναν μπροστά από τον Κορεάτη Jeemin Ha (53β.).

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022 θα επιστρέψει στη Μασσαλία στις 20 Ιουνίου, για να λάβει μέρος σε ακόμη μια Coach Regatta, την τελευταία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η VITA Group και η Hartmann Holdings LTD.