Η διαμόρφωση του άξονα του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, με την περίπτωση του Μεϊτέ να προσελκύει το ενδιαφέρον δίχως ωστόσο να προκύπτει κάτι το απτό με βάση τα τωρινά δεδομένα, ενώ στο τέλος τα πάντα θα κριθούν από την εισήγηση του προπονητή. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Μεϊτέ έκανε εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ και κάθε καλός παίκτης που αγωνίζεται, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε σε άλλες ευρωπαϊκές λίγκες συγκεντρώνει τα βλέμματα του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος κεντρικός χαφ, ο οποίος ανήκει στη Μπενφίκα, αρέσει στους «ερυθρόλευκους», αλλά για την ώρα μέχρι εκεί.

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κάνει κάποια κίνηση, πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση μεταξύ του δικέφαλου του βορρά, του ποδοσφαιριστή και των «αετών». Να θυμίσουμε, ότι ο ΠΑΟΚ είχε κάνει πίσω στην περίπτωση του Μαντί Καμαρά, του έδωσε τελεσίγραφο και αυτό στο τέλος λειτούργησε υπέρ του κλείνοντας τον ποδοσφαιριστή. Κατά συνέπεια, αυτό το παιχνίδι τακτικής δεν αποκλείεται να ισχύσει και στην περίπτωση του 30χρονου μέσου, από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς τα έχουν βρει με τους Λουζιτανούς.

Έτσι, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο Ολυμπιακός δεν κάνει κάποια κίνηση για τον Μεϊτέ. Αν οριστικοποιηθεί ότι ο ΠΑΟΚ και Μεϊτέ θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, τότε ενδεχομένως να συζητηθεί η περίπτωσή του. Και λέμε ενδεχομένως, διότι για την ώρα είναι υπό διαμόρφωση την πεντάδα των χαφ που θέλει ο Λουίς Χοσέ Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός έχει τον Έσε και τον Τσικίνιο που δεσμεύονται με συμβόλαια, παίρνει τον Στάμενιτς ως δανεικός από την Νότιγχαμ Φόρεστ και ο Βάσκος τεχνικός επιθυμεί την παραμονή του Όρτα (υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα για την αγορά των δικαιωμάτων του) και του Ιμπόρα. Εφόσον κλείσουν οι δύο τελευταίοι, ο Μεντιλίμπαρ θα έχει την πεντάδα που θέλει, με έκτο παίκτη τον Μουζακίτη από την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού. Και σε αυτή την εξάδα δεν έχει συμπεριληφθεί ο Αλεξανδρόπουλος για τον οποίο όλα παραμένουν ανοιχτά αυτή τη στιγμή.

Σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο Ιμπόρα ή Όρτα, ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του Χορδάν της Σεβίλλης και του Γκαρθία που έμεινε ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και ενδεχομένως, να τεθεί και εκείνο του Μεϊτέ, εάν και εφόσον αποσυρθεί οριστικά ο ΠΑΟΚ από την υπόθεση.

Σχετικά με τον Μεϊτέ, ο Ολυμπιακός διατηρεί καλές σχέσεις με τη Μπενφίκα και μπορεί να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις της, όπως και εκείνες του Γάλλου κεντρικού χαφ με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού. Όλα θα κριθούν από την εισήγηση και τις προτεραιότητες του Μεντιλίμπαρ.

sport24.gr