Παρελθόν θα αποτελέσει ο Μιχάλης Λούντζης από τον Ολυμπιακό, με τον 26χρονο Έλληνα γκαρντ να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, στον οποίο περιμένει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους Πειραιώτες να προετοιμάζονται πυρετωδώς τόσο στον τομέα των μεταγραφικών στόχων, όσο και σε εκείνον των αποχωρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Μιχάλης Λούντζης, καθώς ο Έλληνας γκαρντ θα αποτελέσει παρελθόν μετά από τρεις σεζόν στους ερυθρόλευκους. Οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους, καθώς ο 26χρονος περιφερειακός αναζητά ομάδα που θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, προσδοκώντας να πάρει και περισσότερες ευκαιρίες. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, καθώς είχε μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία του και από την συνεισφορά του στις τρεις αγωνιστικές περιόδους που παρέμεινε στον Πειραιά.

Ο Λούντζης έφτασε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το καλοκαίρι του 2021, με την συμφωνία ανάμεσα στους Πειραιώτες και τον Έλληνα αθλητή να τον δεσμεύει στο λιμάνι για τρία χρόνια και εκείνον να αποχωρεί μετά από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Σε 14.8 λεπτά μέσο όρο ανά παιχνίδι και σε 25 αναμετρήσεις στην Stoiximan Basket League, ο Μιχάλης Λούντζης σημείωσε 5.35 πόντους (55.26% στα δίποντα, 38.1% στα τρίποντα), 2.4 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ, ενώ στην EuroLeague κατέγραψε 1.5 πόντους (41.7% στα δίποντα, 11.8% στα τρίποντα), 0.6 ριμπάουντ, 0.4 ασίστ και 0.3 κλεψίματα ανά 8’17” μέσο όρο σε 14 αναμετρήσεις.