Ο Μάριος Πετρίδης, εκπρόσωπος της Ελεγκτικής υπηρεσίας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την αποκάλυψη ότι πέντε από τα 19 ποδοσφαιρικά σωματεία/εταιρίες οφείλουν συνολικά στο κράτος €32,2 εκατ. σε φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις.

Αναλυτικά:

Τα συμπεράσματα της έκθεσης: «Να πούμε ότι περιλαμβάνει τις φορολογικές οφειλές των σωματείων τις οποίες ήδη έπρεπε να καταβάλουν και δεν το έκαναν αλλά παρανόμησαν. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νέο σχέδιο της αποπληρωμής που αφορούσε την επέκταση του και ένταξη των ληξηπρόθεσμων συμβολαίων. Η προϋπόθεση για να δοθούν οι διευκολύνσεις ήταν να μην δημιουργήσουν νέες οφειλές και ότι θα έβγαιναν εκτός σχεδίου. Εάν δημιουργούνταν τα χρέη αυτά, όπως και έγινε, το 1 εκατομμύριο θα έπρεπε να το καταβάλει αυτούσιο. Ζητήσαμε στοιχεία από το τμήμα φορολογίας για την έρευνα. Οι κρατικές ενισχύσεις πρέπει να αναρτώνται οι παράνομες και παράτυπες».

Το υπουργείο οικονομικών τι λέει γι’ αυτό; «Δεν τοποθετήθηκε και δεν μας είπε τις απόψεις του. Για εμάς οφείλει να το κάνει για το θέμα αυτό διότι είναι ο κύριος αρμόδιος και από την δική τους επίβλεψη πρέπει να ανταποκρίνονται τα σωματεία. Εμείς ελέγχουμε και τα παρουσιάζουμε στους πολίτες και δεν έχουμε άλλη εξουσία. Μας απάντησαν ότι απλά το σχέδιο κοινοποιήθηκε στις 15/12/2023 αλλά δεν έκαναν περεταίρω τοποθέτηση».

Το ποσό του κόστους: «Είναι  €32,2 εκατομμύρια. Εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες εάν θα επιτύχει το σχέδιο αφού από τον πρώτο χρόνο έδειξαν ξεκάθαρα ασυνέπεια. Να προσθέσω ότι αφορούν ομάδες από α’ και β’ κατηγορία αλλά όχι όλες».