Ο Αδάμος Ανδρέου, εκ των βασικών στελεχών της Oμόνοιας 29ης Μαΐου για την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας.
Μας μίλησε για την περσινή επιτυχία, για το πώς προετοιμάζεται τη νέα σεζόν, τους τρόπους με τους οποίους θα παραμείνουν στα…σαλόνια, ενώ ξεκαθάρισα πως δεν μετάνιωσε ούτε λεπτό από τη μέρα που εντάχθηκε στους πράσινους.
Παράλληλα, υποσχέθηκε στον κόσμο να δίνει ότι έχει και δεν έχει, στέλνοντας και το μήνυμά του στους φιλάθλους.
Αναλυτικά:

Θα αρχίσω με μία ερώτηση που αφορά τη λήξασα σεζόν. Πώς νιώθεις που έγραψες ιστορία με την Ομόνοια 29Μ; «Η ιστορία ήταν, είναι και θα είναι εκεί, γραμμένη από όλους εμάς που πιστέψαμε από την αρχή σ’ αυτήν την ομάδα. Τώρα, το πώς νιώθω εγώ είναι περηφάνια, ευτυχία και δικαίωση».

Πότε είπες «ναι, τώρα κλειδώσαμε την άνοδο»; «Αν δεν κάνω λάθος, ήταν στο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, σίγουρα λίγο πιο πριν, απλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν βαθμολογικά σίγουρο ότι βγήκαμε στην πρώτη κατηγορία».

Ποιο ήταν το κλειδί για να φτάσει η ομάδα στην επιτυχία της Α’ Κατηγορίας; «Πιστεύω ότι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για να κάνεις μια ξεχωριστή και επιτυχημένη σεζόν είναι να είσαι μια υγιής ομάδα και μια οικογένεια από την αρχή μέχρι το τέλος».

Το σκέφτηκες πολύ για να ανανεώσεις ή ήσουν σίγουρος πως ήθελες να συνεχίσεις στην Ομόνοια 29ης Μαΐου; «Από την πρώτη μέρα που πήγα στην ομάδα δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό, πιο σίγουρος από ποτέ».

Πώς προετοιμάζεσαι για τη νέα σεζόν; «Γυμνάζομαι καθημερινά ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για την προετοιμασία».

Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι στην Α’ Κατηγορία με την Oμόνοια 29ης Μαΐου; «Σκοπός μου είναι να δώσω ό,τι έχω και δεν έχω και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Εσύ ήσουν ξανά στα…σαλόνια, πόσο θα βοηθήσει αυτό τόσο εσένα, όσο και τους συμπαίκτες σου; Η εμπειρία δηλαδή, τι περιμένεις να δώσει; «Σίγουρα το να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί ξανά στην Α’ κατηγορία παίζει μεγάλο ρόλο στην ομάδα. Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτηση, θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω. Αυτό πρέπει να το μεταφέρω και στους άλλους ποδοσφαιριστές που θα είναι η πρώτη τους φορά, γιατί θα είναι ένα πιο δύσκολο και πιο ποιοτικό πρωτάθλημα».

Η ομάδα βγάζει προς τα έξω μία ομάδα πολύ καλά οργανωμένη και δεμένη. Πώς δεθήκατε τόσο πολύ; Ποιο ήταν το μυστικό; «Όλα αυτά οφείλονται στον κόσμο της ομάδας μας. Αυτοί μας αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα και μας έκαναν μια οικογένεια. Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα έδινε το μέγιστο στον αγωνιστικό χώρο».

Η παραμονή στην Α’ κατηγορία είναι ο στόχος σωστά; Πώς θα το πετύχετε αυτό; «Σίγουρα ο στόχος είναι η παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά από την αρχή μέχρι το τέλος, σαν μια ομάδα και σαν μια οικογένεια».

Θα επηρεάσει το γεγονός πως θα παίζεται χωρίς φιλάθλους στα εκτός έδρας ματς;  «Ο κόσμος μας ακολουθεί σε κάθε παιχνίδι όπου κι αν αγωνιζόμαστε. Πιστεύω ότι η απουσία του θα μας επηρεάσει, γιατί είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς. Η αλήθεια να λέγεται, πολλές ομάδες από την Α’ και Β’ κατηγορία θα ήθελαν να έχουν τον κόσμο μας στο πλευρό τους».

Ποιο το μήνυμά και η υπόσχεσή σου στον κόσμο που πάντα σας στηρίζει; «Σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και το 1000% των δυνατοτήτων μας. Κάτι τελευταίο: ‘’οι δυνατοί συνεχίζουν’’».

Θράσος Δημητρίου