Ο 49χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ζει στην αγροικία του στο Cotswolds, αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών, που μοιράζεται με τη σύζυγό του Βικτόρια.

Τον τελευταίο καιρό, μοιράζεται με την οικογένειά του όλο και περισσότερα αποσπάσματα από αυτά που κάνει στο αγροτικό του σπίτι, μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Από την καλλιέργεια των δικών του λαχανικών μέχρι τη μελισσοκομία, ακόμη και τη φροντίδα πουλερικών, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ άλλαξε το γήπεδο ποδοσφαίρου με ένα διαφορετικό είδος πρασίνου.

Ο νέος χαλαρωτικός τρόπος ζωής του Ντέιβιντ περιλαμβάνει ενθουσιασμό με τα κοτόπουλα του που γεννούν «υπέροχα» αυγά ενώ δείχνει στους οπαδούς του πώς να φυτέψουν έναν θάμνο τριανταφυλλιάς.

Ο πρώην σούπερ σταρ των γηπέδων απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα φώτα της δημοσιότητας και την εταιρική ζωή για να ακολουθήσει έναν πιο απλό τρόπο ζωής στην αγγλική ύπαιθρο.

Το 2016, η οικογένεια αγόρασε έναν ανακαινισμένο αχυρώνα αξίας 12 εκατομμυρίων λιρών στο Cotswolds, ο οποίος έχει γίνει η βάση για τα νέα project του sports icon.

Το πάθος του Μπέκαμ για τη μελισσοκομία

Ο Ντέιβιντ ενθουσίασε τους θαυμαστές κατά τη διάρκεια του lockdown όταν αποκάλυψε το νέο πάθος του για τη μελισσοκομία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής ερωτεύτηκε το χόμπι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα εγκατέστησε ένα μελίσσι στον κήπο του – συχνά δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το project με τους 87,9 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram.

Αυτό περιλαμβάνει στιγμιότυπα με τον εαυτό του να μαζεύει μέλι από μια κυψέλη στον κήπο του, ακόμη και να εμπλέκει τα παιδιά του.

Τον Ιούλιο του 2020, η Βικτόρια έδωσε στους θαυμαστές μια εικόνα για την οικογενειακή ζωή καθώς βιντεοσκοπούσε τον σύζυγό της να πηγαίνει στη δουλειά χτίζοντας κυψέλες μελισσών

Ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών ένωνε τις κυψέλες στον κήπο, με τη Βικτόρια να εξηγεί: «Ο Ντέιβιντ αποφάσισε να αρχίσει να κατασκευάζει κυψέλες μελισσών. Αυτό είναι το νέο σου project αγάπη μου;». Ο Ντέιβιντ απάντησε: «Είναι. Θα χαρείτε πολύ όταν θα έχουμε το δικό μας μέλι».

Το 2022, έγραψε: «Τι χαμός, ποιος θα πίστευε ότι η συγκομιδή μελιού θα γινόταν το αγαπημένο μου πράγμα. Καλή #WorldHoneyBeeDay».

Πέρυσι, χάρισε ακόμη και στον Κάρολο ένα βάζο με το σπιτικό του μέλι και την περασμένη εβδομάδα κέρδισε την επίσημη αναγνώριση από τον βασιλιά, καθώς έγινε πρεσβευτής για τη φιλανθρωπία του.

Και η μελισσοκομία ήταν μόνο η αρχή καθώς έχει από τότε μπει στον κόσμο των πουλερικών, του ψαρέματος, της καλλιέργειας λαχανικών και μιας σειράς άλλων δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους.

Οι κότες του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Οι κότες και τα κοτόπουλα έχουν γίνει πρωταγωνιστές στα social media του πρώην αστέρα του αθλητισμού, μετά την εγκατάσταση ενός κοτετσιού κοτόπουλων και γαλοπούλας τον Μάιο.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε για να ενημερώσει τους θαυμαστές του σχετικά με τις νέες προσθήκες, ο πρώην άλλος της μπάλας παρασύρθηκε από ένα μικρό κοπάδι κότες και πτηνά ενώ έδειχνε μερικά από τα όμορφα οικόπεδα γύρω από το οικόπεδο.

Ο Ντέιβιντ πήρε δώρο τα πουλιά ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τη σύζυγό του και έκτοτε έστησε ένα στυλό για τα νέα ζώα στο αχανές κτήμα τους.

Συνέλεξε το πρώτο του αυγό από τα κοτόπουλα τον Μάρτιο, αφού ταξίδεψε στο σπίτι τους στο Cotswolds για να ελέγξει το κοπάδι του.

«Ήρθα να ελέγξω αν υπάρχουν αυγά γιατί δεν έχω πάει πραγματικά εδώ για να δω και να παρακολουθήσω το πρώτο αυγό, οπότε επέστρεψα τώρα και ας ρίξουμε μια ματιά», είπε στους followers.

Άλλα στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν στην αγροικία του δείχνουν τον Ντέιβιντ να φτιάχνει ένα κυριακάτικο δείπνο με τη μητέρα και την κόρη του, Χάρπερ, και να μαγειρεύει στην κουζίνα φτιάχνοντας μια πίτα με πράσο για την οικογένειά του.

Ο Ντέιβιντ μοιράστηκε επίσης ένα στιγμιότυπο από το σπιτικό ζεστό κρασί που έφτιαχνε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εκτός από τη βελτίωση των μαγειρικών του δεξιοτήτων, ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει οικόπεδο λαχανικών στο σπίτι του.

Άγρια ​​ζωή και φύτευση λουλουδιών

Συνεχίζοντας τη σχέση τους με την άγρια ​​ζωή, το 2021 δόθηκε το πράσινο φως στους Μπέκαμ για να χτίσουν έναν «αχυρώνα για νυχτερίδες και πουλιά».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Δυτικού Οξφόρντσαϊρ χορήγησε στον Ντέιβιντ και τη Βικτόρια την έγκριση που χρειάζονταν για να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους για την ανανέωση του τοπίου στους κήπους της εξοχικής έπαυλής τους, αξίας 6,15 εκατομμυρίων λιρών.

Υποσχέθηκαν να κατασκευάσουν «έναν νέο αυτοφυή φράχτη που φυτεύτηκε για να συνδέσει τους φράχτες μεταξύ τους για να δημιουργηθεί ένας διάδρομος άγριας ζωής» και το νέο κτίριο θα προσφέρει «νέες ευκαιρίες για κοκοφοίνικα και φωλιά για νυχτερίδες και πουλιά».

Πριν λίγες ημέρες, ο Ντέιβιντ ενημέρωσε τους ακόλουθούς του για το ταξίδι του στον κόσμο της κηπουρικής.

Τα βίντεο συγκέντρωσαν πάνω από ένα εκατομμύριο likes, καθώς οι άνθρωποι χαιρέτησαν τον σταρ ως τον «influencer στην κηπουρική που ποτέ δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν» και μοιράστηκαν την επιθυμία τους να αποκτήσει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή.