Ο Ιταλός δημοσιογράφος Αλφρέντο Πεντουλά, το βράδυ της Δευτέρας είχε αναλυτικό ρεπορτάζ για την περίπτωση του έμπειρου τεχνικού, επιβεβαιώνοντας την ηγεμονική πρόταση που έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός στον Σάρι.

To άρθρο του Πεντουλά, μάλιστα δημοσιεύτηκε στις 00:48 ώρα Ελλάδας, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση είναι πολύ οριακή και ο Σάρι σκέφτεται σοβαρά πλέον την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Η απάντηση αναμένεται τις επόμενες ώρες και οι πράσινοι κρέμονται από τα χείλη του Ιταλού για το αν θα ολοκληρώσουν το σπουδαιότερο, οικονομικά και από πλευράς πρεστίζ, deal για προπονητή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πεντουλά που είναι εμφανές πως έχει πληροφορίες από το περιβάλλον του Σάρι, μεταφέρει με ακρίβεια την πρόταση μαμούθ που αποκάλυψε το SDNA: 12 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια μόνο στον ίδιο καθαρά! Το ποσό ξεπερνά τα 13,5 εκατ μαζί με το staff του Ιταλού καθώς αν ολοκληρωθεί θα φέρει περισσότερους από πέντε συνεργάτες του στον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος η πρόταση του Παναθηναϊκού προβλέπει εκτός από τα 4 εκατ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο και ρήτρες για να είναι «καλυμμένες» οι δύο πλευρές, σημειώνοντας ότι οι «πράσινοι» έχουν ζητήσει την απάντηση του Σάρι μέχρι την Τρίτη (4/6)

Στο ρεπορτάζ του ο Αλφρέντο Πεντουλά κάνει αναφορά και στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μαουρίσιο Σάρι, αφού πρόσφατα έχασε την μητέρα του, ενώ και ο πατέρας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από την αναφορά δεν θα μπορούσε να λείπει και η Λάτσιο, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν ανοίξει συζητήσεις επιστροφής του Σάρι στους Ρωμαίους, μετά την ρήξη που υπάρχει στις σχέσεις των «Λατσιάλι» με τον Ιγκόρ Τούντορ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Αλφρέντο Πεντουλά:

«Ο Παναθηναϊκός ζήτησε από τον Μαουρίτσιο Σάρι απάντηση μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη). Οι συζητήσεις συνεχίζονταν εδώ και εβδομάδες, είχαν ήδη γίνει δυο συναντήσεις παρουσία κορυφαίων στελεχών. Η προσφορά είναι επίσης πολύ σημαντική: ένα τριετές συμβόλαιο αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων ανά σεζόν συν μπόνους για συνολικά περίπου 12 εκατομμύρια, εξαιρουμένου του προσωπικού.

Με δυνατότητα λύσης και των δύο πλευρών: από την πλευρά του συλλόγου εάν ο Παναθηναϊκός τερματίσει δεύτερος 20 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, από την πλευρά του Σάρι με την καταβολή αποζημίωσης 2 εκατομμυρίων. Όμως ο Σάρι δεν είναι πολύ πεπεισμένος, όπως ήδη αναφέρθηκε, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Είχε ήδη γίνει, και σας το είπαμε, μια έρευνα της Λέστερ.

Τώρα όμως πρέπει να καταλάβουμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες, πρέπει να ολοκληρώσουμε το βαλς των πάγκων: Ο Παλαντίνο θα πάει στη Φιορεντίνα μετά την κίνηση που σας αποκαλύψαμε να εμφανιστεί στη συνάντηση με τους βιόλα.

Ο Ιταλός μπορεί να μπει στον διαγωνισμό για τη Λάτσιο, ακόμα κι αν τον έχει αναζητήσει η Μπολόνια. Εξαρτάται από τον Τούντορ, μια κατάσταση που πρέπει να ακολουθήσει, επίσης -όπως είπε- ενόψει της Μπολόνια. Μπορεί ο Σάρι να επιστρέψει στη Λάτσιο; Κανείς δεν τον έχει ρωτήσει μέχρι στιγμής, αλλά πριν από αρκετές μέρες δεν αποκλείσαμε αυτό το σενάριο στο παρασκήνιο, χωρίς να προχωρήσουμε παρακάτω. Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός βιάζεται».