Κι απ’ το βράδυ του Σαββάτου (1/6), ο Ιταλός τεχνικός της «βασίλισσας» φρόντισε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το «μύθο» του ως ο πλέον επιτυχημένος τεχνικός της κορυφαίας διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της Ευρώπης, φτάνοντας τα 5 τρόπαια μετά τη νίκη της Ρεάλ επί της Ντόρτμουντ (2-0) κι αυξάνοντας την απόστασή του απ’ τους Μπομπ Πέισλι (3), Ζινεντίν Ζιντάν (3) και Πεπ Γκουαρδιόλα (3).

Ο Ιταλός «Μίδας» του Champions League έφτασε τις τρεις κατακτήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2014, 2022, 2024), ενώ έχει άλλους δύο τίτλους με τη Μίλαν (2003, 2007) κι έναν χαμένο τελικό στα πέναλτι το 2005 από τη Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη.

Με το νέο τίτλο του «Καρλίτο» οι Ιταλοί προπονητές έφτασαν πλέον τα 13 τρόπαια στη διοργάνωση, ενώ ακολουθούν οι Ισπανοί με 11 και οι Γερμανοί με 10.

Παράλληλα, ο Αντσελότι ανήκει ήδη εδώ και μία δεκαετία στη λίστα των προπονητών που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες, ακολουθώντας τη διαδρομή των Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο), Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν), Ζοζέ Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ), Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν) και Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι).

Τέλος, έχει «σηκώσει» το βαρύτιμο τρόπαιο με τα… μεγάλα αυτιά τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, κάτι που στο παρελθόν το έχουν πετύχει οι Μιγκέλ Μουνιόθ, Τζοβάνι Τραπατόνι, Γιόχαν Κρόιφ, Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζινεντίν Ζιντάν.