Ο Μάριο Χεζόνια είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού, καθώς το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ ολοκληρώνεται και μοιάζει πολύ πιθανό να αλλάξει μπασκετική «στέγη», κάτι που τον καθιστά περιζήτητο.

Τα δημοσιεύματα που έρχονται από την Ισπανία είναι αντικρουόμενα. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να υπογράψει ο Κροάτης με την Μπαρτσελόνα, από την άλλη όμως ο γνωστός δημοσιογράφος Χεράρδ Σολέ έδωσε μία διαφορετική οπτική.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το πιθανότερο σενάριο για τον Χεζόνια είναι να γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα, εκτός αν προκύψει κάποια ασυναγώνιστη προσφορά από τον Παναθηναϊκό AKTOR ή κάποια άλλη ομάδα την οποία δεν θα μπορεί να αρνηθεί.

Ο Χεζόνια έκανε φέτος την καλύτερή του σεζόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς μέτρησε 14 πόντους και 4,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με 45% στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα. Στην Μπαρτσελόνα έχει πλούσιο παρελθόν, αφού με τη φανέλα της αναδείχθηκε τις σεζόν 2012-15, πριν φύγει για το NBA.